Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Aлко или Кофап

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Aлко или Кофап

Здравеите колеги ще трябва да сменям предни амортисиори...Кои да взема Алко или Кофап ...И да попитам задалжителна ли е смяната на тампоните...

Re: Aлко или Кофап

4api написа:
    Здравеите колеги ще трябва да сменям предни амортисиори...Кои да взема Алко или Кофап ...И да попитам задалжителна ли е смяната на тампоните...
    Избора си е твой.Спрял си се на почти сходни по цена и качество амортисьори.Тампоните ако не са скъсани и са им здрави лагерчетата не ги сменяй ,а само гресирай лагерчетата.Има автомобили на по 20 години със оригиналните тампони още.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Освен тампони има и лагери и противоударни тампони с прашници! Тампони и лагери не е задължително, но противоударните ги смени защото сигурно са изпокъсани!Аз бих избрал Cofap. Това е дъщерна фирма на Magneti Marelli и доколкото знам се произвеждат в заводите на Фиат в Бразилия.
      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Аз до колкото съм чел де Cofap са малко по-добри но това е малко субективно.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Аз заложих на задни Кофап, добри отзиви има като цяло.Ето им каталога:http://www.cofap.lt/docs/katalogas.xlsФиат (Br) са бразилските модели, някой да не се подведе.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз бих пробвал с Ал-Ко, защото вече пробвах с Кофап и не останах очарован! Точно 2 години изкараха!
            Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Forsaken написа:
              Аз бих пробвал с Ал-Ко, защото вече пробвах с Кофап и не останах очарован! Точно 2 години изкараха!
              Ми то с тези наши прекрасни пътища каквито и да сложи човек живота им рязко се скъсява и плачат отново за нови.
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Колеги смених ги вече....И какво ми се случи....Взимам си амортисиори КОФАП във кутии на ЕЛСТАР на които пише че са за модел на Браво и Брава 1,4 и 1,6 бензин...(Но това не го видях като ги взимах а по късно вечерта след като се прибрах работа)това се случва събота вечерта,а в неделя магазина не работи...и така отивам в понеделник до магазина да ми ги сменят...от магазина ме обеждават че не са сгрешили...и след доста разправии взимам 2 чивта амортисиори на едните на които пише че са за дизел тд 75 и тд 100,а другите тези които бях взел вече(разбира се без да ги плащам)....оказа се че от магазина са били прави....след което си върнах единиа чивт...но кое се оказа наи фрапиращото...изкарвам аз втория амотртисиор тъи като първия не ми направи впечетление и се заглеждам се в лепенката.....и я отлепих...и какво се оказва че амортисиорите не са нито ELSTAR НИТО COFAP...а са модел TRW,и след проверка по каталожен номер се оказват за дизеловите модели...О тук нататък коментара ми е излишен...Това ми се случва за втори път,и се обедих че всичко в БЪЛГАРИЯ е МЕНТЕ...

Коментар

Колега само за твое инфо да знаеш ,че Elstar и Cofap са едни и същи амортисьори, просто марката е различна защото имаше нещо с различните пазари на които ще се предлагат.
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

TRW са вгражданите оригинално хидравлични рейки при Fiat! A това говори достатъчно!
                    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

TRW пише и на мойте предни амортисьори ииии доколкото знам са оригиналните още ( TRW Made in Italy )
                      Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                      Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                      Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Жалко,че късно видях темата.Колеги,не слагайте Кофап!Задните изкараха по-малко от 1000 км,а предните ги сложих тая пролет-и 500 не издържаха.Пълна имитация!
                        Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

lu40 написа:
                          Жалко,че късно видях темата.Колеги,не слагайте Кофап!Задните изкараха по-малко от 1000 км,а предните ги сложих тая пролет-и 500 не издържаха.Пълна имитация!
                          Какво стана протекоха ли или?АКо не са протекли какво им е?

Коментар

Не протекоха,просто не държат.Сега карам само на пружини
                            Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

lu40 написа:
                              Не протекоха,просто не държат.Сега карам само на пружини
                              Откачи ги и пробвай само на пружини да разбереш какво е усещането като на воден матрак.

Коментар

Working...
                              X