Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще сменям пружини ,тампони и лагери , съвети :s

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

вече нямам вяра на сервизите. прекалено много мърлячи се навъдиха.
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
      Точно така!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Synthy написа:
        Дам дам и това стана фактор . Единият майстор двама майстора ми искат по 130 лв за амортисьор , единият иска 60 лева за работа , а другият между 40-50 лв на бройка . Първият майстор (с 60те лв) ми обяви цена за тампони и лагери от 140 лв , а аз си ги намерих за 104 някви ама вършат работа за сега .В петък сигурно ще я почваме колицата ако се сетя ще снимам и ще посвам после TRENDi Мерси за снимките , а със скоби от къде се сдоби , домошарки ли са ?
        "ШОФИРАЙ РАЗУМНО - СПАСИ ЖИВОТ !!!"
        "What do you do to help save the world?"

Коментар

Да, тези са правени(но не бяха мои), и затова си купих и 1 к-т от "Световния търговски център" за 25 лв (такива - http://www.snimka.bg/album.php?album...7&pid=13579069 ).Прегледай картинките от тази - http://www.snimka.bg/album.php?album...97&pid=5841668 надясно, предполагам ще са ти полезни .
          AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
          AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
          FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

в крайна сметка не споменахте само, колеги, от къде да вземем "готините аморт." Чухме за марки като закс, каяба, монро - ама от къде да ги закупим ??пп. към колегата Тренди - доволен ли си от билщайна и от къде се здоби с него, на каква цена, и колко гаранция имат ?

Коментар

Лек офф...Доволен съм. Отпред съм с В4 (т.е. стандартни) и е ок. Сигурно с В6 ще е по-добре, ама 1000 лв(предполагам към 750-800 ще мога да ги взема с отстъпка) не ми се дават. Отзад В6-тиците променят изцяло поведението на задницата - залепва на пътя. Който не знае, със стандартно окачване отзад при 155, задницата при по-остри завой не е от най-устойчивите. Цената им на дребно беше 350 лв за 2-та, плащал съм ги със 100лв отдолу и след 2 месеца чакане на доставката. Пазарувал съм от AutoTeam - бивши колеги са ми и ползвам добра отстъпка. За гаранция - не знам, но предните са ми на 4 години(имат и един челен бордюр), а задните на 2 и проблеми нямат. Предполагам, че ако стане проблем с такъв амортисьор, причината едва ли ще е уважителна за да се покрие гаранционно. Не съм доволен само, че до Пловдив и обратно ми изтръпнаха ръцете по чудната ни магистрала "Тракия", ама т`ва е положението - пълно щастие няма.
              AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
              AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
              FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

Използвам темата на колегата за да не пускам нова. Ще сменям тампона с лагера и искам да попитам лесно ли се избиват старите лагери и набиват новите? Защото преди време много колеги твърдяха, че лагерите не се набиват но явно са имали предвид старата система при, която лагерът лежи под тампона. При по-новата лагера е в самият тампон и видимо се набива! На схемата под номер пет е тампонът с лагера в него. Снимката е на колегата TRENDi
                Прикачени файлове

Коментар

При мене като ги сменяха не са набивали нищо-просто ги сложиха,стегнаха хубаво и отпуснаха пружините.
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

При системата с набиване трябва и лагерите да не са пластмасови... иначе незнам какво ще им се случи...
                    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Executer написа:
                      При системата с набиване трябва и лагерите да не са пластмасови... иначе незнам какво ще им се случи...
                      Метални са разбира се! Имат вид на стандартни лагери вградени в корпуса на тамона. Ще направя снимка скоро

Коментар

На мен въпроса ми е:На колко километра пробег трябва да се сменят задните лагери според производителя? Ако въобще са споменалиДоста време карах Пежо и тяхната препоръка беше на всеки 90 000км
                        Fiat Bravo 1.9JTD 1999

Коментар

Working...
                        X