Привет колеги , кризата почука и на моята врата , а и ми писна от някой майстори дерачи ... Реших с мой приятел да сменим предните 2 амортисьора заедно с тампоните с лагерите .Мъката ми е в следните неща : 1во . От къде да си купя амортисьори (около 130 лв) и да са истински за парите си както и да имат някаква гаранция ?2ро . Някой дали е виждал къде в София продават скоби за пружини . Ще се радвам на някой съвети от хора , който са правили това упражнение . ПП Чудя се дали да сложа газови амортисьори ? Доста майстори казват , че за Брава е по-добре газови , според мен разликата е само във возията , но не знам .. Та така ще се надявам да ме посъветвате . Мерси колеги , мерси предварително !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще сменям пружини ,тампони и лагери , съвети :s
Collapse
X
-
Много внимавайте да не се контузите!! Купи си всичко необходимо най-добре отиди в някой сервиз само да ти ги съберът и след това ще ги смените за нула време!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
скоби има в бриколажа по 17 и по 28 лв или нещо подобно. тези по 28 са хубави, няма опасност да се счупят. откачате амортисьора отдолу на шенкела са 2 болта, трябват хубави камъни, после развивате горе на бомбето болтовте, сваляте всичко заедно с пружината. след това с шестограм давате контра на стеблото на аморт. ако няма за шестограм с водопроводен ключ се хваща самото стебло и се развива гайката на тампона горе. разбира се преди това сте сложили скобите на пружината и сте я стегнали с тях. махате тампона, вадите пружината, слагате на новите аморт. и отгоре новия тампон. слагате му гайката, стягате и дано има шестограм за контра новия поне.... после отпускате пружинат аот скобите и си я гласите да пасне където трябва на тампона... това е. нищо ама нищо сложно. скобите са надежна работа, въпкреки това не насочвайте пружините по никакъв повод към вас, всичко става и това нещо ако изхвърчи ите перне в главата може да те убие, затова някъд ена друга посока да гледа пружината.ако няма шестограм стъблото пак с водопроводния ключ хвванете стеблото, но нагорем там където не влиза в самия аморт..Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
lu40 написа:Да добавя-ако оставяш свитата вече пружина,винаги я оставяй легнала!AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
-
TRENDi написа:lu40 написа:Да добавя-ако оставяш свитата вече пружина,винаги я оставяй легнала!
Коментар
-
Много се радвам за многото съвети колеги , благодаря . Тези дни ще ходя да си взема скобите от Бриколаж и да намеря от някъде хубави амортисьори , е хубави до 130 лв де Намерихме тампони с лагери за 104 лв комплекта 2х2 дано са читави , някой ако каже цена ще е доста добре :DМерси колеги , за пружините разбрах ,че доста трябва да внимавам да не стане зле Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37"ШОФИРАЙ РАЗУМНО - СПАСИ ЖИВОТ !!!"
"What do you do to help save the world?"
Коментар
-
и аз трябва да правя същата процедура, но.. страх ме е от некачествени скоби да не се осакатя Yellow_Flash_Colorz_PDT_13 Yellow_Flash_Colorz_PDT_13 явката, пиши като прилючиш какво си направил. може и да събера смелост да свия пружините"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
няма кой знае каква опастност, споко. като толкова те е шубе вържи ги за всеки случай и с тел, навремето сме свивали пружини като пускаме колата на тях и те са под прага, а ние връзваме с тел. разбира се сериозна тел, принципно трудно ще изпуснат скобите, а и да изпуснат няма да седиш над пружините яLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
http://www.snimka.bg/album.php?album...2&pid=13571657 - "заскобяване" при монтажа на тампона;http://www.snimka.bg/album.php?album...2&pid=13571656 - готов за поставяне макферсон "комплектно положение";За съжаление не съм направил снимки в детайли по работата, когато си играх с тези операции...AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар