Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задните накладки свирят като локомотив!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задните накладки свирят като локомотив!

Здравейте,Смених задни накладки (челюсти) и автомобила почна да "свири" като симфоничен оркестър на всяко натискане на педала.Накладките са "пермафюс", автомобила Fiat brava 1,9 jtd.Свиренето започна на втория ден от смяната. Карах около 10 км. градско в големите дъждове.Възможно ли е от водата и за толкова кратък пробег да съм "опекъл" накладките или нещо такова...или самата марка се оказва такава...свиреща
    Fiat Brava 1,9 Jtd

а как се държи колата?блокират ли задните гуми?имаш ли АБС?

Коментар

u_bo написа:
      а как се държи колата?блокират ли задните гуми?имаш ли АБС?
      Не, никакви проблеми, колелетата се въртят свободно, спира перфектно, ръчната след регулиране действа (е, не много добре, тоест не държи стабилно, но го отдавам, че трябва време да се напаснат накладките)Няма ABS.
      Fiat Brava 1,9 Jtd

Коментар

Само за протокола...След около 200 км. пробег всичко е наред. Няма свирене! :D
        Fiat Brava 1,9 Jtd

Коментар

Iso написа:
          Само за протокола...След около 200 км. пробег всичко е наред. Няма свирене! :D
          Намерили са си мястото!
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

А имаше ли образуван ръб на самия барабан...Хубаво е да го минеш с някоя пила...От този ръб при мене се получаваше "свирукането" и като взех флекса се оправи всичко
            Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
            Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

и повече не си купувай това набедено за накладка недоразумение "пермафюз".
              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
                и повече не си купувай това набедено за накладка недоразумение "пермафюз".
                Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

etorrent написа:
                  А имаше ли образуван ръб на самия барабан...Хубаво е да го минеш с някоя пила...От този ръб при мене се получаваше "свирукането" и като взех флекса се оправи всичко
                  Имаше...около 1 мм., но барабаните бяха в допуска и сметнах, че разхода за нови не си заслужава.Точно това направих, което ме посъветва- зашмиргелих ръба с цел избягване на бъдещи проблеми... :D
                  Fiat Brava 1,9 Jtd

Коментар

Iso написа:
                    etorrent написа:
                    Имаше...около 1 мм., но барабаните бяха в допуска и сметнах, че разхода за нови не си заслужава.Точно това направих, което ме посъветва- зашмиргелих ръба с цел избягване на бъдещи проблеми... :D
                    правилното е да се мине на струг за да се гарантира ’идеална’ кръгла форма,ако си ’зашмиргелил’ ..... аз подобни изпълнения със спирачки избягвам, ... но това съм си аз и мойта кола

Коментар

До преди месец-два всички ги хвалеха пермафюз ,а сега...........
                      И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

MartoModev написа:
                        До преди месец-два всички ги хвалеха пермафюз ,а сега...........
                        а сега се оказа, че каквито и накладки да сложиш - ако не ти са наред барабаните/дисковете ще имаш проблеми.странно ли е според теб ?

Коментар

Аз съм със STEINHOF и съм доволен...
                          Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                          Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Working...
                          X