Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Я кажете и на мен за АБС-а

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Я кажете и на мен за АБС-а

Преди да дам 30 лв за диагностика и да оставя някои мастор да ровичка колата ми което не е от наи приятните ми изживявания че после тряя да вървя след него и да оправям, кажете имате ли идея какво ми създава следния проблем. Лампата на АБС-а светка и изгсва когато си иска. Може да дам контакт да запля и да свети а по някое време както си карам да изгасне, случва се и обратното, давам контакт прави си чек и гасне ама по някое врем както си карам светва пак, в движение мога да махна контакта и пак да го дам тогава задължително гасне, може до края на пътуването да не светне амо може и да. Мерих датчиците всички показват по 1.2 К-ома. Някъкви идеи преди да изхарча грешни 30 лева изкарани с могно пот и зор в тея дни на световна финансова криза
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

АБС- а работи ли ти когато свети лампата- влачи ли гуми или дъдре на педала като при изправен АБС?!
    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

и ще е добре , ако някой знае да сподели - какъв АБС компютър се слага на тоз модел Браво ??!?!във визата тестване на АБС на Браво - НЯМА,има за-Купе-Барчета-Мареа ...и тому подобнье,но за Браво - нъцки.Та с кой точно модел се тества ?

Коментар

" ... кажете имате ли идея какво ми създава следния проблем. Лампата на АБС-а светка и изгасва когато си иска. ..."Лош контакт някъде по кабелите и куплунзите. Намери от ръководството схемата и прегледай всички връзки. Ако не се оправи, тогава ходи на сервиз и диагностика. Успех.
        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

така и направих, кабели куплунзи прегледах пръсках с контактен спреи, ама нъцки, също и двата бушона за АБС са проверени. Ще се жертват пари, сега отивам после ще ви пиша какво е показал компа или там квото е.

Коментар

......такаааа, тръгнах за мастора то па зе че изгасна лампата, викам си на ума, може дет съм чистил букси тва онова да съм оправил проблема и с лошия ми англииски до колкото четох в мануала маи ми се стори че пишеше нещо че пълния чек превключвал след като колелата се завъртят с 5км в час и системата отчете и правилна работа на датчиците. Знам ли може и да бъркам, но изгасна и не е светвала повече при последвало движение по дупки палене гасене и тем подобни, ще я изчакам така някои ден да видим

Коментар

Това дето някой ти го обяснява за лош контайт по куплонзите го остви на последно място. Та и някой може да почне за прекъснат кабел да ти разправя пак е същото. Шансат да имаш точно тези проблеми клони към нула. Просто такава е конструкцията че там само умишлено можеш да направиш нещо че да не работи. А почти на 100% съм сигурен че някой от датчиците вече се е напукал и е пътник но само от време на време прави проблема. Много е трудно да се хване кой е. За туй мултицета в жабката и като почне мериш на момента. Друг вариант нямаш. То има ама с подмяна ама финансово не е оправдан.Изпитано на собствен мртод на собствен гръб че и на яколко коли. Ами добре колегите що годе се справяха с меренето. Бях правил тема по въпроса даже и как се пренавиват. И там съм описал как и защо се скапват. Те някой колеги като имсе случи нещо подобно викат остави го да му се утаятд дефектите и тогава ще го гледаме.
              BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

lov написа:
                Това дето някой ти го обяснява за лош контайт по куплонзите го остви на последно място. Та и някой може да почне за прекъснат кабел да ти разправя пак е същото. Шансат да имаш точно тези проблеми клони към нула. Просто такава е конструкцията че там само умишлено можеш да направиш нещо че да не работи. А почти на 100% съм сигурен че някой от датчиците вече се е напукал и е пътник но само от време на време прави проблема. Много е трудно да се хване кой е. За туй мултицета в жабката и като почне мериш на момента. Друг вариант нямаш. То има ама с подмяна ама финансово не е оправдан.Изпитано на собствен мртод на собствен гръб че и на яколко коли. Ами добре колегите що годе се справяха с меренето. Бях правил тема по въпроса даже и как се пренавиват. И там съм описал как и защо се скапват. Те някой колеги като имсе случи нещо подобно викат остави го да му се утаятд дефектите и тогава ще го гледаме.
                Приятелю точно така правя, мултицета в жабката и кат светне меря, заден десен още първи път кат реших да ги меря не показваше нищо, обаче сега вече колкото и пъти да го меря все показва ала лампата свети. Но винаги показва малко повечеот другите незнам това признак ли е , другите 3 показват 1.1к-ом а тоя се качва до 1.24!?!?!?! показателно ли е това?

Коментар

Такаааа, проведох следния наУчен експеримент, одеве слезнах и тоя същия датчик пак не показа нищо при замерване(заден десен), и направих следното. Взех две тънки жички като за бушон и ги пъхнах в буксата и я затворих, за жичките вързах мултицета. Същото направих и с другия датчик на лявото задно колело с още един мултицет. При загасена кола без контакт единия демек здравия (ляв) показва 1.1 к-ома а другия 1.2 к-ома, като дам на конаткт здравия показва 0.45 а другия 2.12. по време на движение здравия показва около 0.4-0.5 к- ома а другия 1.9- 2.2 че и до 3.0 стига. Дори имаше моменти в които изчезваше на цяло, уреда остава на 1 Обаче фатката с лампата никък не ми е ясна. Тая скапана лампа при тея стоиности си светеше, на връщане пак при същите стоиности и на двата датчика пък взе че изгасна. После взе че светна барабар с другата лампа на ръчната, тогава десния датчик пак беше изчезнал от обзора на мултицета и показваше 1, демек нема никои. После по едно време заработи и първо изгасна червената лампа на ръчната а малко след нея и другата на АБС-а. Докато я вкарам в гаража тоя датчик пак изчезна но старнното е че нито една лампа не светна. Изгасих колата меря датчика нема никои а лампа на таблото не свети. Или тоя комп прави проверка през определен интервал време или не знам ква е тая мистерия.

Коментар

кажете с какво програма се четат грешките за този АБС
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Сега мерих и моите като стойностите са следните.Преден ляв-1,29Преден десен-1,32Заден ляв-1,58Заден десен-1,55Имам проблем и аз някакъв ,но засега не се прояви след като обходих всичките датчици и включително вадих голямата букса от самия модул на АБС.При мен понякога моторчето остава да работи когато колата не е на контакт.За 3 години го беше правила около 2 пъти ,но последния месец вече 3 пъти го прави този номер.
                      Sev написа:
                      кажете с какво програма се четат грешките за този АБС
                      И аз това питах в темата за Визата ,но никой не отговори.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                        Или тоя комп прави проверка през определен интервал време или не знам ква е тая мистерия.
                        Да точно така е при ниски скорости под 10-15 не се интересува от датчиците освен ако не натиснеш рязко спирачката. Аз на времето не се задълбочих да разучавам основно как точно става проверката щото си имам други занимания и това го правих така да се каже от спортна злоба. Другия вариант за мерене е по напрежение. Самия датчик се явява като генератор на напрежение. Мериш напреженията които генерира датчика дори и при ниски обороти на въртене може да се отчете. И както писах преди точно така почват да се скапват по малко. Щом ти изчезва някой със сигурност причината е в него.. И да не пускам нов пост към "торнадо" Щом ти остава да работи помпата имаше точно какво се скапва в блока на АБС .Едно силово реле. Друг колега се беше постарал точно да опише ремонта.
                        BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                          После взе че светна барабар с другата лампа на ръчната
                          При коли след 1999 година датчиците могат да се премерят само с осцилоскоп. В смисъл, че с обикновен оммметър няма да стане, поне и според аутодата-та.Аз съм единият, който е ремонтирал впросното реле, но при мен светваха две лампи едновременно, тази на АБС-а и тази за ниско ниво са спирачна течност т.е. грешка в управляващия модул.Знаеш ли точно модела на АБС-а?
                          Alfa 159 SW 2.4 Ti
                          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                            Такаааа, проведох следния наУчен експеримент, одеве слезнах и тоя същия датчик пак не показа нищо при замерване(заден десен), и направих следното. Взех две тънки жички като за бушон и ги пъхнах в буксата и я затворих, за жичките вързах мултицета. Същото направих и с другия датчик на лявото задно колело с още един мултицет. При загасена кола без контакт единия демек здравия (ляв) показва 1.1 к-ома а другия 1.2 к-ома, като дам на конаткт здравия показва 0.45 а другия 2.12. по време на движение здравия показва около 0.4-0.5 к- ома а другия 1.9- 2.2 че и до 3.0 стига. Дори имаше моменти в които изчезваше на цяло, уреда остава на 1 Обаче фатката с лампата никък не ми е ясна. Тая скапана лампа при тея стоиности си светеше, на връщане пак при същите стоиности и на двата датчика пък взе че изгасна. После взе че светна барабар с другата лампа на ръчната, тогава десния датчик пак беше изчезнал от обзора на мултицета и показваше 1, демек нема никои. После по едно време заработи и първо изгасна червената лампа на ръчната а малко след нея и другата на АБС-а. Докато я вкарам в гаража тоя датчик пак изчезна но старнното е че нито една лампа не светна. Изгасих колата меря датчика нема никои а лампа на таблото не свети. Или тоя комп прави проверка през определен интервал време или не знам ква е тая мистерия.
                            Не ми е ясно как по време на движение мериш съпротивление на датчиците??По време на движение те са генератир на напрежение и трябва да отчиташ от 150-200 мВ напрежение нагоре според оборотите на колелата.Може да се мери с осцилоскоп,но може и с мултицет поставен на променлив ток.Кривата е класическа синусоида.

Коментар

lov написа:
                              И да не пускам нов пост към "торнадо" Щом ти остава да работи помпата имаше точно какво се скапва в блока на АБС .Едно силово реле. Друг колега се беше постарал точно да опише ремонта.
                              Мерси много за насоката намерих темата.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=37691
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                              X