Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помогнете лампичката за АБС-а светна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помогнете лампичката за АБС-а светна

Здравейте колеги. проблема е следния. Днес отхлабвах челюстите на барабаните защото ми задържаха. И както си карах на един пясък абс-а приплъзна след което педала стана много твърд съвсем леко го натисна и ковеше, после се оправи и лампичката светна. Въпроса ми е възможно ли е да сам ги оттегнал прекалено много и да не засича или нещп да сам направил, незнам несам по АБС-аПомагайте с каквото можете.Забравих да спомена че след като светна лампичката АБС-а Отказа като натисна педала до край гумите се суркат не преплъзват както при АБС-а се едно нямам такова животно (АБС)Благодарско предварително
    www.puntopower.com
    FIAT Punto 1.2 16V Sporting

Лампата за АБС свети за да ти покаже че системата НЕ работи. Което и сам си забелязал. Дефинирай "суркат" ?

Коментар

Смисал като ги натисна се едно си спира обикновенна кола без АБС.Тоест няма преплъзване като при АБС-а да отпуска, Ами колета си блокират и ме преплъзват
      www.puntopower.com

Коментар

Да не си прехендрил някой датчик, или кабела му?
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Използвам темата да питам ако има откачен датчик от системата ще работи ли тя?Прави ли разлика между повреден и липсващ датчик?
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
            Използвам темата да питам ако има откачен датчик от системата ще работи ли тя?Прави ли разлика между повреден и липсващ датчик?
            И в двата случая индикацията АБС светва и колата спира по стандартния си начин, като без АБС. При повреда в повече от едно колело след чекването през първите 50-100 метра светва и червената лампа на спирачките, но не помня дали беше тази за ръчната, или другата за износени накладки и ниско ниво на течността. Поне при мен с второто поколение АБС на нашите фиатки бяха такива индикациите. Единият датчик бе счупен, а другият не получаваше импулси, защото лагера беше стандартен, а не такъв с магнитни елементи
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Колеги забелязах че на задните барабани датчикат който е под него има една назъбена гумичка явно чрез нея отчита. Забелязах че половината зъбчета са отишли. Възможно ли е от това да е проблема. Трудно е да го опиша а нямам и снимки несам наясно с абс и датчиците.
              www.puntopower.com

Коментар

Working...
              X