Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лагер за заден носач, Fiat Punto MK1, 1.1/55

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лагер за заден носач, Fiat Punto MK1, 1.1/55

Моля някой да ми посочи от AXM-Auto кое точно ми е лагера за задния носач, тъй като на моето Punto очевадно е за смяна.Но нямам представа как изглежда за да си го поръчам.Не лагера на самата главина, а на носача, дано обяснявам правилно.Като вдигна колата на крика, цялата главина има 4-5 милиметра ход напред. Заедно с носача.Същото се получава и като "напъна" рязко с ключа за джантите, тогава всъщност и го забелязах.На магазина е една леля, която ми посочва това, което тя си мисли, че е.Аз искам да съм сигурен и да не чакам 2 дни доставка, а после да се окаже, че не е това, което искам.Какво всъщност представлява и ремонтния комплект и дали не е това, което ми е нужно.Благодаря на всички за отговорите.AXM за Fiat Punto 1.1/55Ремонтен комплект за заден носач от AXM. В случая BIRTH, но има и от други производители. FRAP, FAST, INTERGOM.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Това: http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=3&show=1Избягвай BIRTH.
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Благодаря Веско.Ще ми е от полза и ако ми препоръчате коя марка да избера. Моя майстор кръвопиец и той потвърди мнението ти за BIRTH.И било живо приключение развиването на болта. Ще пратя жена ми да му досажда, да не се отказва.Тя си е нейна колата.
      www.cyxap.com

Коментар

Веско, комплектите Birth са окомплектовани вътре с лагери SKF! Аз досега само такива съм ползвал и го знам от опит!

Коментар

Това за SKF го зная, тези, на които съм попадал, са все с такива лагери, знаеш , че за трайността на възела е от значение и качеството на предпазните маншони...там са ми резервите...Просто доскоро нямаше алтернатива на BIRTH за тези комплекти-даже във времето назад изобщо не се предлагаше подобен комплект.
          Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Да, да - прав си! Лагерите са с много ресурс, но уплътнителните маншони са с ниска трайност и започва да пропуска вода към лагерите!

Коментар

Колеги а как мога да разбера дали е лагер на главината или на носача?
              Fiat Punto ELX 1.7TD 1996g.

Коментар

Вдигни колата на крик, вземи си ключа за джантите, вкарай го в един болт и напъни, да кажем в посока завиване на болта.Ако цялата главина се мърда, има някъкъв ход, значи е на носача.Хубаво е при гумаджия, че имат кръстати ключове, а не "лули".Не знам дали обясних правилно, усеща се къде е луфта, поне при Punto-to на жена ми беше така.Смених и двата.
                www.cyxap.com

Коментар

при прецакани лагери на задните носачи при оглед отзад зад колата гумите стоят разклещени горния край на кумата затваря към купето мали как го обясних надявам се ме разбирате за какво иде реча и освен че тропа на желязо при завой и дупка се получава много коварно изхвърляне на задница и поднасяне в завоя
                  ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Точно така,ако са си отишли лагерите на носача,колата отзад стои разкрачена,или както е казал колегата вдигаш колата на крик хващаш гумата с ръце и разклащаш наляво на дясно и гледащ от къде шава! Аз на двете си Пунта съм ги сменял,предполагам че е им е слабост тези лагери!Сега като гледам и на Мареята ми е тръгнал десния заден носач.
                    Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
                    Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

На Tipo им е по голяма слабост.Ей така изглеждат задните гуми, да помогна на колегата в обяснението./ На Tipo много им личеше. На Punto, по малко или поне на мен така ми се струва.Може би защото е по лек мъника.
                      www.cyxap.com

Коментар

не личеше си доста якоможеби и доста съм го почакал да си проличи, но немаше кинти за действие...
                        ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Вдигах я вчера на крик поразклатих колелото но не ми се стори да има луфт ,днес ще проверя дали са така / гумите но се чува доста сериозно виене от към задницата което с увеличаването на скороста се чува по силно и това ме навежда на мисълта за лагерите.Да попитам този комплект http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=3&show=1 става ли за моята машинка?

Коментар

Точно за твоята е.Но, ако виенето е както казваш ... бъди сигурен, че не е лагера на носача, а лагера на главината.На носача лагера не вие, той хлопа и "губиш козите" при по рязък завой, комбиниран с дупка в асфалта.Въртенето на този лагер е не повече от 30 - 40 градуса и просто невъзможно да вие. Няма кое да го накара да издава такъв звук. Той се движи "напред-назад", не прави никога пълен оборот.
                            www.cyxap.com

Коментар

Еми в такъв случай си е на главината Може ли да се смени само той или трябва да се сменя цялата главина защото в AXM-AUTO.COM не виждам да се продава само лагера......

Коментар

Working...
                              X