Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запушиха ми предните спирачки!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Запушиха ми предните спирачки!

На слизане от Карандила направо ми запушиха спирачките успях да спра от, тях излизаше дим. Изчаках малко да охладят и се прибрах до Ямбол като спрях бяха добре "не димяха". Та да питам трябва ли да правя нещо по тях сега.

Ами колега нормално е да запушат от често използване,даже е имало случаи когато феродото е тлеело. Иначе щом са се охладили н.п. Добре е да погледнеш до каква степен са износени накладките ти.
    Уважавам тези,които ме уважават!
    Clube do Marea!

Коментар

Ами накладките са чисто нови да съм минал около 500км. с тях.

Коментар

Изпичането на феродото води до по-кофти спиране след това... Следващият път при по-дълго спускане използвай по-ниска предавка + спирачките.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

научете се да не карате на свободна ако караш на ниска предавка и спираш посредством двигателя по-често,няма да имаш подобен проблем прегледай накладките,може да се наложи да ги поошкуриш,че се получава един гаден слой опечен отгоре...
          ex.Мареа ТД100

Коментар

Вярно.Не слизай по инерция.Една трета предавка винаги ще ти свърши добра работа.
            BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

От вуйчо ми от Троян съм чувал,че на каквато предавка катериш,на същата слизаш.Не че ви давам акъл,ама на проходите Асеновград-Кърджали, Троян-Кърнаре и Шипка съм го пробвал и мисля че е ОК.
              Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
              ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
              ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
              ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

ventsi79 написа:
                От вуйчо ми от Троян съм чувал,че на каквато предавка катериш,на същата слизаш.Не че ви давам акъл,ама на проходите Асеновград-Кърджали, Троян-Кърнаре и Шипка съм го пробвал и мисля че е ОК.
                И аз това го знам от "дъртите" шофери. Да добавя че спускането на предавка в съвременен двигател води до НУЛА разход на гориво.

Коментар

ogi28b написа:
                  ventsi79 написа:
                  И аз това го знам от "дъртите" шофери. Да добавя че спускането на предавка в съвременен двигател води до НУЛА разход на гориво.
                  е зависи, аз като имам скорост - катеря на 4 или на 3-та, ама спускане на 4-та си е приключение

Коментар

Working...
                  X