Споделете, какви са признаците на износване? При мен има някакво поклопване, което не можаха да установят откъде идва. Носачи, биатлетки, тампони на ст. щанга, всичко е здраво! Понякога, като минавам през дупки като, че ли се чува едно метално почукване, а през легнали полицаи леко скърцане, като от приплъзваща гума. В един сервиз добре огледаха колата, натискаха тампоните с щанга, не можаха да установят някакви проблеми, освен лек луфт в рейката (накайниците).
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лагери, тампони на амортисьори...
Collapse
X
-
Достатъчно съм патил от кофти накрайници и мога да ти кажа,че достатъчно силно чукат разбити накрайници- и вътрешните и външните. Така,че виж първо кои от тях са разбити и ги смени тях,пък после и амортисьорите ще ги мислиш ако не стане нищо с накрайниците.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Между другото като разклатя колата от клопащата страна се чува едно гумено скърцане... Май след, като носача и биалетката са наред все пак в амортисьора и тампона е проблема? Заслушвам се да чуя откъде идва скърцането, но по-скоро го локализирам някъде в ниското...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Между другото като разклатя колата от клопащата страна се чува едно гумено скърцане... Май след, като носача и биалетката са наред все пак в амортисьора и тампона е проблема? Заслушвам се да чуя откъде идва скърцането, но по-скоро го локализирам някъде в ниското...
Коментар
-
1115 написа:При Мареата ми скърцаше зловещо при навиване на волана. Оказаха се биалетки.При Пунтото ми има точно това което описваш и след като ми казаха за проблем в амортисьора се оказа от разбит външен накрайник. Явно предава тропането и щангите го усилват.Ще го мисля, като се върна от морето и, ако са останали парички
Иначе четох в една друга тема, какво си писал. Маншона на амортисьора и при мен имаше дупка и то във високата си част. Залепих я със силикон и парче гума, ама май съм закъснял...
Освен по-нататък да се разберем да се видим да една фиатска среща в неделя и ти, и други колеги да споделите мнение. Че на сервизи отдавна нямам доверие и ми писна да им оставям пари за нищо! По-скоро ще дам 30-40лв. за скоби и ще си сменя тампона, лагера и амортисьорите собственоръчно! :D
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:....Освен по-нататък да се разберем да се видим да една фиатска среща в неделя и ти, и други колеги да споделите мнение. Че на сервизи отдавна нямам доверие и ми писна да им оставям пари за нищо! По-скоро ще дам 30-40лв. за скоби и ще си сменя тампона, лагера и амортисьорите собственоръчно! :D
Коментар
-
1115 написа:Vladim написа:....Освен по-нататък да се разберем да се видим да една фиатска среща в неделя и ти, и други колеги да споделите мнение. Че на сервизи отдавна нямам доверие и ми писна да им оставям пари за нищо! По-скоро ще дам 30-40лв. за скоби и ще си сменя тампона, лагера и амортисьорите собственоръчно! :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар