Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ABS проверка?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ABS проверка?

Става въпрос за Фиат Брава 75_td. Как да разбера, дали АБС-а бачка, защото до колкото знам при палене трябва да светне на таблото,но явно е изгоряла крушката или пък АБС-а не бачка.

Засили се повече и натисни рязко педала до долу, в момента в който колата се хлъзне и почне да носи ABS-а ще сработи, ще започне да ти отпуска спирачките и съответно да ти "рита" характерно и ритмично педала в обратна посока ... така ще да го усетиш най-сигурно.Другия вариант, правиш същото нещо и гледаш по продължение на спирачния път някое от предните колела да попадне в дупка (има ги много) ... усещането от ABS-a е пак ритане на педала и най-важното на колата предните колела не трябва да блокират напълно нито за миг и да започнат да носят.
    '08 Alfa Romeo 147 Q2
    ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V

Коментар

Re: ABS проверка?

Viiipeer написа:
      ...явно е изгоряла крушката...
      Индикациите на ABS и Airbag не са лампи, а светотиоди и вероятността да изгорят клони към нула
      Viiipeer написа:
      или пък АБС-а не бачка.
      Ако не работи ABS-a, лампата (светодиода в случая) ще свети постоянно.Сигурен ли си, че изобщо имаш ABS?
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
        Viiipeer написа:
        Индикациите на ABS и Airbag не са лампи, а светотиоди и вероятността да изгорят клони към нула
        Viiipeer написа:
        или пък АБС-а не бачка.
        Ако не работи ABS-a, лампата (светодиода в случая) ще свети постоянно.Сигурен ли си, че изобщо имаш ABS?
        Да, напълно съм сигурен, просто понеже не съм много навътре в нещата четох някъде из нета, че на някой му светило на таблото ABS при палене и това според мненията било нормално(един вид автоматична проверка на ABS-а). Пък на мен понеже не ми свети нищо и затова си мислех че ми е изгорял светодиода или че нещо не е наред.Много често ми се случва,като трябва рязко да спра и натискам спирачките,обаче самия педал става твърд и много трудно спира, да не би това да е абс-а?

Коментар

Viiipeer написа:
          gamma написа:
          Viiipeer написа:
          Viiipeer написа:
          или пък АБС-а не бачка.
          Да, напълно съм сигурен, просто понеже не съм много навътре в нещата четох някъде из нета, че на някой му светило на таблото ABS при палене и това според мненията било нормално(един вид автоматична проверка на ABS-а). Пък на мен понеже не ми свети нищо и затова си мислех че ми е изгорял светодиода или че нещо не е наред.Много често ми се случва,като трябва рязко да спра и натискам спирачките,обаче самия педал става твърд и много трудно спира, да не би това да е абс-а?
          Е по-хубаво от това с ритането на педала обратно няма как да ти го обясня. Естествено че педала ти ще е твърд като го натиснеш ... ако не беше така до сега да си се помлял в някой.
          '08 Alfa Romeo 147 Q2
          ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V

Коментар

radoslavp написа:
            Е по-хубаво от това с ритането на педала обратно няма как да ти го обясня. Естествено че педала ти ще е твърд като го натиснеш ... ако не беше така до сега да си се помлял в някой.
            Хубаво си обяснил. Казвам само какво става понякога,като реша изведнъж да спра,а не постепенно.

Коментар

gamma написа:
              Viiipeer написа:
              Индикациите на ABS и Airbag не са лампи, а светотиоди и вероятността да изгорят клони към нула ......
              Ако трябва да сме точни, на някои табла е с крушка, на други с диод! Откакто си взел колата ли нямаш индикация за АБС? Трябва при първоначалния чек, като дадеш на контакт да ти светва оранжева индикация АБС и да загасва. Често, когато има проблем с АБС-а продавачите махат крушката, или прекъсват диода на таблото. При мен беше такъв случая.Твърдостта на педала няма общо с АБС-а! Когато той се активира се усеща едно прескачане на педала на спирачката. Ако педала ти е твърд и колата не спира провери накладките, маркучите, а може и буталцата да са запекли.
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                gamma написа:
                Viiipeer написа:
                Индикациите на ABS и Airbag не са лампи, а светотиоди и вероятността да изгорят клони към нула ......
                Ако трябва да сме точни, на някои табла е с крушка, на други с диод! Откакто си взел колата ли нямаш индикация за АБС? Трябва при първоначалния чек, като дадеш на контакт да ти светва оранжева индикация АБС и да загасва. Често, когато има проблем с АБС-а продавачите махат крушката, или прекъсват диода на таблото. При мен беше такъв случая.
                Точно затова питам, понеже имам подобни съмнения. Нищо не ми свети...

Коментар

Колега и при мен не светеше ама бяха изкубали лампата и АБС-а не бачкаше още в Германия ама резервния АБС беше на задната седалка

Коментар

Working...
                  X