Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

качване на биалетки на Браво. ВЕЧЕ КАЧЕНИ А КОЛАТА Е ПАРЦАЛ!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

качване на биалетки на Браво. ВЕЧЕ КАЧЕНИ А КОЛАТА Е ПАРЦАЛ!

Колеги мога ли да ви помоля да ми обясните как точно да кача биалетките на бравото. Смених ваншните кормилни накрайници сложих и едната биалетка без да я стягам и като и наложих тампона отдоло не ми стига за много малко да го завия. Качихме гумата върху една плоча.. приятели натиснаха колата излезна болта на биалетката осхте повече и пак не ми стига тоцхно 1 мм да завия гаиката. Има ли някакъв трик за по-лесно и барзо ... защото колата ми трябва а ме измачи вече .. какво ли не пробвах и не иска.......
    Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
    Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
    Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
    Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

И 10 човека да се качат отгоре на колата - файдата е нулева! С една по-ячка щанга вземаш опора от полуоската и натискаш яко стабилизиращата щанга надолу!

Коментар

Много лесно, вдигни и другото колело във въздуха!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Колеги благодаря... 6 сутринта.. 1 кафе и смяна и на двете биалетки.. едната остана недозавита.. Се пак ми е първа смяна на малките гадове.... ама като им хвана цаката ще ги мятам бързо :D

Коментар

как слагаш шаибите ?има много голямо значение.вдлъбналата част на шаибата трябва да е външна.по този начин не трябват никакви щанги, просто завиваш болта без усилия.дано да си ме разбрал и следващия пат да ги смениш за 30 мин.
          типо 17d

Коментар

drebnariba написа:
            как слагаш шаибите ?има много голямо значение.вдлъбналата част на шаибата трябва да е външна.по този начин не трябват никакви щанги, просто завиваш болта без усилия.дано да си ме разбрал и следващия пат да ги смениш за 30 мин.
            Не е от шайбата.
            ///// написа:
            И 10 човека да се качат отгоре на колата - файдата е нулева! С една по-ячка щанга вземаш опора от полуоската и натискаш яко стабилизиращата щанга надолу!
            Послушайте колегата защото е качил доста биалетки.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
              ///// написа:
              Ей, Tornado... това с вдигането и на другото колело от теб го научих и при последната бъзикня на колата (смяна на каре) направих точно така. Вдигнах предницата и от двете страни, и по този начин щангата бе без напрежение от усукване по хорозонтала. Завих гайката на биалетката супер лесно! А иначе наистина трябва да се внимава в, какво положение са шайбите. Дори някъде четох, че при обратно монтиране (т.е. с вдлъбнатото към тампоните) животът на биалетката се скъсява. Но по принцип дори при нормален монтаж на нова биалетка и правилен монтаж на шайбите, ако колата лежи върху срещуположното колело е голям зор! :D Преди да разбера, как да се справя използвах разни стеги и шашви варианти... Само да отбележа - аз лично не бих напъвал върху полуоската...
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                Tornado написа:
                ///// написа:
                Ей, Tornado... това с вдигането и на другото колело от теб го научих и при последната бъзикня на колата (смяна на каре) направих точно така. Вдигнах предницата и от двете страни, и по този начин щангата бе без напрежение от усукване по хорозонтала. Завих гайката на биалетката супер лесно! А иначе наистина трябва да се внимава в, какво положение са шайбите. Дори някъде четох, че при обратно монтиране (т.е. с вдлъбнатото към тампоните) животът на биалетката се скъсява. Но по принцип дори при нормален монтаж на нова биалетка и правилен монтаж на шайбите, ако колата лежи върху срещуположното колело е голям зор! :D Преди да разбера, как да се справя използвах разни стеги и шашви варианти... Само да отбележа - аз лично не бих напъвал върху полуоската...
                НИщо и няма на полуоската.А това с повдигане на другото колело е по лесния вариант в смисъл да не прилагате усилие.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колеги резултата е отрицателен... викнах един приятел .. той напъва отгоре с щанга, аз отдоло напъвам да завия и все още е далече... ще я закарам с разкачена биалетка до едно момче той ще ги смени .... направо ми взеха здравето :D

Коментар

А ти пробва ли да вдигнеш и двете колела във въздуха? Тогава обикновено става лесно.

Коментар

Airfan написа:
                      А ти пробва ли да вдигнеш и двете колела във въздуха? Тогава обикновено става лесно.
                      С едно малко крикче вдигаш носача нагоре само на колелото на което сменяш биалетката и всичко за 0 време е ОК.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                        Airfan написа:
                        С едно малко крикче вдигаш носача нагоре само на колелото на което сменяш биалетката и всичко за 0 време е ОК.
                        Както казва колегата става!Има и други два варианта - или вдигаш колата на носача - не на купето, или пускаш колата на земята и направо си ги стягаш.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ето го правилното положение на шайбите! И е много важно степените и на двата тампона да са към носача! А що се отнася до бързото износване на селеновата втулка - гайката на стаблизиращата щанга се стяга при хоризонтално положение на носачите - демек - колата да е стъпала на гумите!
                          Прикачени файлове

Коментар

Колеги ... скръбна вест. Закарах колата при един "майстор" препорача ми го колега от работата (негов братовчед). Сложи ги за нула време, но когато си взимах колата се оказа че я е подпирал на ватрешните греди на бравото в следствие на което едната е тотално смачкана и пода от към шофиорската врата беше яко сгунат наватре. Като се качих помислих че има нещо под стелката.... и като видях за какво става въпрос направо превартях. Отидох веднага при един приятел тенекеджия и му показах ... каза че ще я оправи, но не е там идеята.. варнах се веднага при "майстора" бесен с чук и траба , зада си оправим сметките, но той вече се беше уметал. Утре субирам бойния отряд на Тойота и отиваме там. Като огледахме колата даже се вижда и една цепка в пода кадето се отлепило кичето от пода ... и там трябва да се прави на ново.

Коментар

Отивам да снимам и ще покажа.........

Коментар

Working...
                              X