Колеги здравейте.Преди 2 дена смених задната главина на колата и от тогава в педала на спирачките виждам промяна. Тя се дължи на това, че когато натисна педала първоначално (някъде 2/3 от хода) педала е мек и се усеща съвсем леко намаляване на скоростта, а вече по надоло като натисна педала, същия трябва да го натисна с повече сила и автомобила спира, но не както преди, а по мудно. Не сме пипали нищо за да е нужно обезвъздушаване. Единственото, което направихме бе да свием малко накладките (с помоща на отверка завъртях една малка зъбчатка). Автомобила е с ABS. Къде да търся проблема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с спирачките на Fiat Brava
Collapse
X
-
и аз съм като теб, направо спирачката ми падна до нивото на газта...ръчна само на едното колело..днес ми го пооправиха, но не трябва да въртиш с отвертката, жалко, че не снимах..сваляш пружинката(над този механизъм), след това целия механизъм, дето си го въртял с отвертката и от едната страна се развърта, като химикалка, от обратната страна на това, което си въртял(измъква се от едни жлебчата, правиш 2-3 оборота и пакс вбиз в тях)... дано ме разбереш така ръчната се нормализира малко, а също така и спирачкитеA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
spark написа:Точно там ти е грешката, че си свил челюстите. Те трябва да са максимално отворени и като сложиш барабана да не може да направи дори половин оборот като го завъртиш на ръка. Сигурно и ръчната ти хваща по-нагоре.
Коментар
-
BEX---GT написа:и аз съм като теб, направо спирачката ми падна до нивото на газта...ръчна само на едното колело..днес ми го пооправиха, но не трябва да въртиш с отвертката, жалко, че не снимах..сваляш пружинката(над този механизъм), след това целия механизъм, дето си го въртял с отвертката и от едната страна се развърта, като химикалка, от обратната страна на това, което си въртял(измъква се от едни жлебчата, правиш 2-3 оборота и пакс вбиз в тях)... дано ме разбереш така ръчната се нормализира малко, а също така и спирачките
Коментар
-
BEX---GT написа:и аз съм като теб, направо спирачката ми падна до нивото на газта...ръчна само на едното колело..днес ми го пооправиха, но не трябва да въртиш с отвертката, жалко, че не снимах..сваляш пружинката(над този механизъм), след това целия механизъм, дето си го въртял с отвертката и от едната страна се развърта, като химикалка, от обратната страна на това, което си въртял(измъква се от едни жлебчата, правиш 2-3 оборота и пакс вбиз в тях)... дано ме разбереш така ръчната се нормализира малко, а също така и спирачките
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар