Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.8GT с дискове отзад!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Фиат Браво 1.8GT с дискове отзад!

    Искам да ви питам колеги някой слагал ли е дискове на бравото отзад вместо барабаните и най-вече колко му излезна че вече ги сънувам! :D
    Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
    Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
    Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
    Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

    #2
    Има няколко колеги, които са правили манипулацията. Дано влизат още във форума и ти отговорят...
    Frontera Sport, X20SE март 1998

    Коментар


      #3
      Колегата Anaboliy го е правил с/у 400-500 лв.

      Коментар


        #4
        Аз го направих срещу 150...200лв. с боядисване, нови дискове, накладки, жила и пълно рециклиране на апарата, но съм уморен и темата я подготвям 2 дена.Засега е в коша, но до ден два ще я пусна тук.В нея ще е обяснено всичко с много картинки и най-вече как се рециклират тези пусти апарати.
        Прикачени файлове

        Коментар


          #5
          А тук една снимка от вчерашната нова придобивка .
          Прикачени файлове

          Коментар


            #6
            1115, като я направиш, направи я важна, че и аз съм по твоя път, не мога да не спирам и ми е интересно как си минал толкова тънко, мен Анатолий ме наплаши преди време
            A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
            e30 forever!

            Коментар


              #7
              И аз го направих на типото! Значи равносметката е такава:- целия заден мост от типо седичи валволе с дисковите спирачки (с перфектни дискове, накладки, раздвижени апарати и сменени гумички), жила, здрави лагер-главини и лагери на носачите от ici - 120 лв.- отиване и връщане от Варна до Русе и обратно с типото на iee (400 км) - 27 лв.- поцинковане на всички крепежни детайли по задния мост - 9 лв.- спрей за боядисване - 5 лв.- общо - 161 лв.Всичко останало е много желание, работа и респект към колата!
              Прикачени файлове

              Коментар


                #8
                Трябва да кажа още, че няма значение дали е на типо или браво! Сега даже се сдобих със задни носачи от алфа 146 и тях ще сложа! Ефекта от тях е - още 13 мм гумата излиза навън! Тествано е вече! Съвместими са носачите, само трябва болта на лагер-главината да е с е с носача! Спирачния апарат си върви с планката! Плюс свръх-важното рециклиране на "кантарчето"! И монтирано на задния мост!
                Прикачени файлове

                Коментар


                  #9
                  И поцинкованите детайли, директно от галваничното!
                  Прикачени файлове

                  Коментар


                    #10
                    При мен нещата седят така:Чисто нови дискове + чисто нови накладки - 80лв. от АХМ.Спирачни маркучи чисто нови - 20лв.Жила за ръчна чисто нови - 30лв. Т&НРемонтни комплекти за 2бр. цилиндри - 30лв. - Магазинче на Симеон.Аз лично не бих си позволил стари и непроверени неща и затова си взех чисто нови. Колегата е случил на ИЦИ, но имаче мостовете са често в окаяно състояние.Продължавам:Апарати бонус - 0лв.Спрей за спирачки - 10лв. Мосю Бриколаж.Шприцкит - 8лв.Обезмаслител - 8лв.Спирачна течност - 10лв.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Тотал - 196лв.Можех и да си сложа моста за 0лв. без да си рециклирам нещата, но аз не бих се убил за 200лв.Съветвам всеки да мине по моя път (освен ако ИЦИ не продава още един мост) и да спи спокойно.

                    Коментар


                      #11
                      Ваньо, не виждам що ме ядеш! Апаратите съм ги разглобявал и инспектирал нацяло! Личи си състоянието на дисковете и накладките! Ще пусна и снимка на жилата! Едните маркучи са сменени, другите просто са си ок! Говоря за задните! Пък и колегата се нуждае от някаква конкретна равносметка!Само да кажа, че ici е професионалист от малцината колеги във форума, наред със stenli, на които бих доверил колата!И на задния мост има 4 спирачни маркуча - 20 лева са някак малко за 4 маркуча!
                      Прикачени файлове

                      Коментар


                        #12
                        Чакай, чакай.Не те яда, няма подигравка - просто по моргите са много гадни мостовете и аз това казвам.Ици е перфекционист и само на него бих се доверил - затова така пиша. Стори ми се че той е правил моста , но явно греша.Ти си ги направил перфектно.По-яко от мен.Аз просто давам равносметка до стотинка и за това.Твойте с поцинковането ме кефят много повече от мойте.Евалата, даже ме е яд защо не се сетих за цинка.Аз от два дена подготвям тема - скрита е в коша и сега незнам да я пусна ли - твойте са по-готини и за това се колебая.

                        Коментар


                          #13
                          Действително по моргите така стои въпроса! Моста и носачите са си моите! Дисковите спирачки и лагер-главините са от моста на ici, но случих на продавач! Бартеросах и неговите носачи за тези от алфата! Пускай я темата - аз ще те подкрепям! В крайна сметка каузата е една и съща - кой как е успял да реши проблема със замяната на барабаните с дискове! Аз сега замислям вентилирани предни спирачки!

                          Коментар


                            #14
                            ///// написа:
                            Пускай я темата - аз ще те подкрепям! В крайна сметка каузата е една и съща - кой как е успял да реши проблема със спирането! Аз сега замислям вентилирани предни спирачки!
                            ти видяли новата придобивка на последната снимка?

                            Коментар


                              #15
                              Видях я! Приличат ми на задни апарати от мерцедес!

                              Коментар

                              Working...
                              X