Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рециклиране, боядисване и монтаж на задни дискови спирачки.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да обобщим:От морга:- спирачни апарати- ламаринките + болтовете, които са зад диска- шайбата под главината- планкатаОт магазина:- дискове- накладки- спирачни маркучета- жила за ръчнатаИ евентуално ремонтек комлект за спирачните апарати ако са в окаяно състояние.Тръбичките подменят ли се или се използват старите ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

1115 написа:
      DiabL0 написа:
      Извинявай в такъв случай... Значи да разбирам, че ако я дръпнеш, и ще ти е доста трудно да тръгнеш... иначе казано държи доста в сравнение с повечето които сме с дискове отзад. Защото незнам дали си разбрал, но повечето които са с дискове отзад, имат много слаба ръчна.Та значи да се опитам евентоално да ги посъживя с един ремонтен комплект и да се моля да се оправи
      Ами да - доста държи.При нормален опит да тръгна и гасне колата, е предполагам че с много газ ще отлепи.Ако се двива и я дръпна колата спира някак бавно.С барабаните направо блокираха задните колелета, а сега не е така.
      Съвсем нормално си е. Супер са ти станали спирачките. Направо нечовешки ентусиазъм, евала! такива теми са истински полезни.Стискам палци в най-скоро време да плеснеш камшика и на алфата.
      _______
      146 JTD

Коментар

trustworthy написа:
        1115 написа:
        DiabL0 написа:
        Извинявай в такъв случай... Значи да разбирам, че ако я дръпнеш, и ще ти е доста трудно да тръгнеш... иначе казано държи доста в сравнение с повечето които сме с дискове отзад. Защото незнам дали си разбрал, но повечето които са с дискове отзад, имат много слаба ръчна.Та значи да се опитам евентоално да ги посъживя с един ремонтен комплект и да се моля да се оправи
        Ами да - доста държи.При нормален опит да тръгна и гасне колата, е предполагам че с много газ ще отлепи.Ако се двива и я дръпна колата спира някак бавно.С барабаните направо блокираха задните колелета, а сега не е така.
        Съвсем нормално си е. Супер са ти станали спирачките. Направо нечовешки ентусиазъм, евала! такива теми са истински полезни.Стискам палци в най-скоро време да плеснеш камшика и на алфата.
        Т.е. след смяната не могат да се правят изпълнения с ръчната така ли да го разбирам?Защото имах идея да сложа дискове отзад и хидравлична ръчна вместо жилото.Ако някой е в час да обясни
        Alfa Romeo Centocinquantasei

Коментар

Да колега - прав си и тръбичките между двата маркуча трябва да се вземат.Най-добре си вземи цял мост и си премести каквото ти трябва.За колегата с ръчната - с хидравлична ръчна всичко ще е ок.

Коментар

1115 написа:
            Да колега - прав си и тръбичките между двата маркуча трябва да се вземат.Най-добре си вземи цял мост и си премести каквото ти трябва.За колегата с ръчната - с хидравлична ръчна всичко ще е ок.
            За една бройка да се разкандърдисам Благодаря за инфото.
            Alfa Romeo Centocinquantasei

Коментар

По-подробно кои коли става за донор на спирачни апарати ?
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

С повече желание - почти всички италианки.

Коментар

1115 написа:
                  Shefy написа:
                  Колеги, темата е супер. Имам 2 въпроса, за които не ми стана ясно.1. Датчика за АБС-а от барабана става ли?2. Маркуча към спирачни апарат къде се връзва след като махнем тръбичката? И другото нещо, при мен я няма тази главина(която съм отбелязал), както при вас. При мен всичко е в барабана Мерси, предварително за отговорите
                  1. Датчика за АБС става ако е от същият модел. Има 2 вида.2. Тръбичката не се маха, а се заменя с такава от кола с дискови спирачки.3 Ами всяка кола си има главина, просто се маха самия барабан и тя е отдолу под него.
                  Колега 1115рКак свали барабана? Виждам на предходни снимки два болта навити в барабана. Тях ли си използвал като приспособление имитиращо "скоба" или..При мен барабана не ще да излезне! Пробвах да освободя накладките през отвора на гърба на кожуха и май стана, тоест поне барабана започна да се върти свободно и би тябвало ръба получен от износване да "прескочи" накладките, но не мърда да му ....майката Не съм го "бухал" с чука... все още...все си мисля, че трябва да има по- интелигентен начин...
                  Fiat Brava 1,9 Jtd

Коментар

Да с тези два болта се вади елементарно.

Коментар

Иване, поздравления! Добър тунинг си направил, друго си е спирането с 4 диска,...ама.... си се лишил от удоволствието да въртиш на място с ръчна! Ако не ти харесва спирането отзад с крачна, поиграй си малко с пружината на регулатора!

Коментар

хаххаМерси.Вече обмислям варианта да ги разкарам и да си върна барабаните.Това с ръчната наистина ме мъчи много.Вчера карах на жена ми пунтото и е голем кеф ръчната на барабан.

Коментар

Колега ако мислиш да ги разкарваш драскай едно ЛС
                          1.6 16v Abarth

Коментар

x

много добра тема колега

Коментар

Малко да възродя темата, че на мен ми предстои ъпгрейд на предни спирачки до 284 мм ще рециклирам апаратите по челния опит на Иван. Исках да попитам дали има спрейове в сив цвят. Не сребрист, а сив - нещо подобно или малко по-тъмно.И гресите бих искал да попитам откъде ги е взел колегата и каква еонази в бялата опаковка. Как точно се води?
                              _______
                              146 JTD

Коментар

И аз мисля да минавам от барабан на диск от Браво 2.0 20V, хиляди благодарности на колегата 1115, че е направил тази уникална тема!Но мисля, че нали тези дискове ги слагаме да спира колата много по-добре, а не да дърпаме ръчни в завоите Ако ги махаш кажи една цена на лично да ги взимам!

Коментар

Working...
                                X