Здравейте,Аз съм млад шофьор и не мога още да пазя колата добре.(Fiat Marea 1.9 TD) Това си има и последствия. Забелязах, че когато държа много леко волана, колата бяга надясно, не държи права посока. Проверих налягането на гумите, но всичко е в норма и е еднакво и от двете страни.Какво се е повредило и колко средно би струвало да се оправи и кой сервиз бихте ми препоръчали? Знам, че не може да се даде конкретна цена, но поне някаква ориентировъчна сума би ми била от полза, за да знам колко пари трябва да заделя.Благодаря много.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колата бяга наляво-каква е повредата?
Collapse
X
-
Виж тази тема,мисля че ще ти помогне малко..http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=37419Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...
-
qvkata-dcs написа:Колега отиди на регулаж на преден мост . Мен ме оправиха за 20 лвУспех
Коментар
-
Estario написа:qvkata-dcs написа:Колега отиди на регулаж на преден мост . Мен ме оправиха за 20 лвУспех"ШОФИРАЙ РАЗУМНО - СПАСИ ЖИВОТ !!!"
"What do you do to help save the world?"
Коментар
-
Пробвай да размениш предна лява с предна дясна гума (без значение че може да са с посока и т.н) , ако започне да тегли на другата страна е от гумите, в случай че няма промяна върни гумите както са си били и отивай на реглаж преден мост.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Абе разказаха ми един доста сранен и интересен случай :D Сменя си човека гумите на колата летни със зимни, ама нови зимни. Тръгва и колата дърпа на дясно. Проверка на нлягането в гумите - всичко е о’к. Отива на регулиране на предницата ... и го пращат при гумаджиите. Сложили от дясно гуми 205/х/х , а от ляво 195/х/х Едва ли при смяната на гумите се е получил дефект, че да започне точно тогава да дърпа. Ако го е имало и преди това, летните гуми ще са износени неравномерно, а гумаджиите веднага наблягат на това, защото такъв проблем ще износи бързо и новите зимни/летни гуми. Наблягат, защото има хора които набеждават качеството на гумите и ходят да си търсят гаранцията. Така че, колеги, оглеждайте гумите които махате за неравномерни износвания, и ако има такива, не се чудете защо при смяна на гумите с нови, колата започва да дърпа на някъде. Гледайте какви гуми и как ги слагат, че ако имат посока и дори само на една гума да не е спазена, пак ще има дърпане. Вдигате колелата едно по едно на крик и проверявате за здържали спирачки... Много варианти са, трудно ще отгатнем само по "дърпа ми на ляво/дясно". Още повече, пътя си има лек наклон и тоя лек наклон винаги си оказва влиянието. Страничен вятър също е възможна причина ... Не мога да изброя всичко.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Причините за дърпането наистина може да са много ,но нека разсъждаваме логично.Едва ли точно при смяната на гумите е започнала да задържа спирачка на някое колело или точно тогава нещо се е изкривило по предницата.Колегата не казва че е сложил нови зимни гуми ,а зимниТе гуми.Тук има различни варианти и това води до други въпроси.Зимните гуми на джанти ли са били или се монтират на същите от летните гуми.Ако са били на джанти би трябвало да се надпишат и се сложат точно на колелата на които са били преди свалянето.На всяко колело ,особено на предните,гумата се износва по определен начин и ако се смени мястото и е възможно да се появи дърпане в някаква посока.Това важи и ако гумите се демонтират и монтират отново и не е ясно коя къде е била.Така че както казва pi4-a размени предните гуми да видиш какво ще се получи.brava 1.9.jtd 2001
punto 1.2 sport 1994
Максималната скорост с която можеш да излезеш от един завой е много близка до тази с която не можеш!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар