Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Втулки задни амортисьори на Пунто.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Втулки задни амортисьори на Пунто.

Здравейте, момчурляци! След ремонт на задницата (смяна тампони на заден мост и оста с лагерчетата) на въпросната кола, тропането си остана. Напоследък се позасили. Оставаше само тампоните на задните амортисьори. И наистина се оказаха те. Та въпроса ми е: - При здрави амортисьори, какво бихте ми препоръчали като резервен вариант!? Зная, че такива тампони не се продават, но нещо не сте ли измислили по въпроса!?Благодаря!
    Fiat PUNTO 75 SLX

Измерваш си диаметъра на ухото на тампона и тръгваш по магазините. Намираш селенови втулки за каквато и да е кола които отговарят по вътрешен и външен размер,набиваш на мястото на тампоните и си свиркаш защото си спестил пари за нови амортесьори.

Коментар

На прима виста се сещам за тампони от задни амортисьори от лада! Те представляват две гумени конусни половинки! ама трябва да се види на място дали ще станат!

Коментар

За ладовите и аз се сетих. Но исках първо да чуя мнението на някой препатил вече
        Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

///// написа:
          На прима виста се сещам за тампони от задни амортисьори от лада! Те представляват две гумени конусни половинки! ама трябва да се види на място дали ще станат!
          Тия ладовите или жигулските както искате така ги кръстете са доста универсални слагал съм даже и на клио така че слагай и се вози.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Така и ще направя. След това ще пиша, какво е станало.
            Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

Слагал съм тампони от Дачия за такива ми ги дадоха от един магазин. Външен и вътрешен диаметър съвпадат точно, само че са малко по-дълги и съм им скъсявал дължината. Все още съм с тях и не тропа вече почти година.
              FIAT PUNTO 1.7 TD
              CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE

Коментар

Сдобих се с един комплект от 8 бройки за 3 лева :D Сега остава да съвпаднат като вътрешен и външен (въпреки, че тук са на конус) диаметър. И тези изглеждат малко дългички.
                Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

Не стават от Лада! Но не това е проблема. Чукането се получава от самия амортисьор. Въпреки, че не е изтекъл и все още работещ. Така, че при тропане отзад на Пунто, първо проверявайте амортисьорите и след това се мятайте да сменяте тампони на задния мост. С нови всичко заспа.
                  Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

Working...
                  X