Четох тук там темите за смяна на накладки, дискове и т.н. и разбрах че резбите на болтовете на водачите на спирачните апарати трябва да се намажат с "херметик" или както там им викат на разни "анаеробни" лепила за целта. Та въпроса ми е мога ли вместо това да използвам някакъв силикон или нещо друго. Просто за сега не съм намерил по магазините такива лепила.Дано сте ме разбрали.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво се използва против саморазвиване на болтове
Collapse
X
-
Колега, Локтайд ще ти свърши чудесна работа! На цени от 7 до 12 лева има различни разфасовки и във всеки уважаващ себе си магазин за авточасти трябва да го има или поне нещо от сорта. В някои бензиностанции също се предлага. Обикновения силикон няма да ти свърши работа! Специално за спирачните апарати нокога не съм ползвал такива продукти и не съм имал проблем макар, че в последните накладки болтовете си бяха намазани фабрично!Успех!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
-
На мен, пък, ми се разви веднъж, болта на горния водач на пр. ляв апарат155-цата. Болта беше намазанс каквото е там нещото против развиване и си беше в комплекта на новите накладки. Понеже го нямашеболта, след като установих повредата, си сложих старразбирай - не е останало нищо от противоразвиващото се мазило, с който съм и до момента и е ОК. А, джантата на колелото отнесе 1 черта от опирането на апарата в нея. Принципно е добре да има такова мазило на болта, но и да го няма, стига да стягаш до скъсване и да връщаш по 1/4 оборот - няма грижи явно .AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар