Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво се използва против саморазвиване на болтове

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво се използва против саморазвиване на болтове

Четох тук там темите за смяна на накладки, дискове и т.н. и разбрах че резбите на болтовете на водачите на спирачните апарати трябва да се намажат с "херметик" или както там им викат на разни "анаеробни" лепила за целта. Та въпроса ми е мога ли вместо това да използвам някакъв силикон или нещо друго. Просто за сега не съм намерил по магазините такива лепила.Дано сте ме разбрали.
    ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
    Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006

Колега, Локтайд ще ти свърши чудесна работа! На цени от 7 до 12 лева има различни разфасовки и във всеки уважаващ себе си магазин за авточасти трябва да го има или поне нещо от сорта. В някои бензиностанции също се предлага. Обикновения силикон няма да ти свърши работа! Специално за спирачните апарати нокога не съм ползвал такива продукти и не съм имал проблем макар, че в последните накладки болтовете си бяха намазани фабрично!Успех!
    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

... "с капчица го залепи, много ти не му мисли" ... ля-ля-ля....
      Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
      Polo 1.0, юли 1997г.

Коментар

И после как ще го развиеш този болт?
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
          И после как ще го развиеш този болт?
          Те не държат на вибрации и вода.

Коментар

В комплекта с новите накладки трябва да има болтове, намазани с такова лепило! Но дори и старите болтове да сложиш без такова лепило - никакви проблеми няма!

Коментар

Няма нужда от такова чудо според мен. За първи път чувам!
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Става въпрос за спирачките при типо/темпра, но за браво/а и марея - няма нужда от такова лепило!

Коментар

Е то и аз не съм слагал разни лепила въпреки че съм чувал че е добре, ама засега не съм се пребил някъде.
                  Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
                  ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Аз също не съм използвал! Не съм имал грижи!
                    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

На мен, пък, ми се разви веднъж, болта на горния водач на пр. ляв апарат155-цата. Болта беше намазанс каквото е там нещото против развиване и си беше в комплекта на новите накладки. Понеже го нямашеболта, след като установих повредата, си сложих старразбирай - не е останало нищо от противоразвиващото се мазило, с който съм и до момента и е ОК. А, джантата на колелото отнесе 1 черта от опирането на апарата в нея. Принципно е добре да има такова мазило на болта, но и да го няма, стига да стягаш до скъсване и да връщаш по 1/4 оборот - няма грижи явно .
                      AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
                      AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
                      FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

Working...
                      X