Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гадно хлопане от предните гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гадно хлопане от предните гуми

Колеги от скоро започна да се усеща гадно хлопане в предницата на колата. Най-мн се усеща като карам бавно през неравности - хлоп хлоп се чува точно. Преди месец смених задни амортисьори и съм мн доволен. но явно като оправих задницата изпъкна хлопането отпред. И сега се чудя какво може да е това. Амортисьорите едвали са че няма силно тряскане, а просто хлопане, и четох тука за някви лагери и т.н. но не съм хич наясно. Някой да е се е спрявал с подобен проблем и цени??
    Brava 103HP
    ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

колега виж си биалетките.струват около 20 лв.бр. и можеш да си ги смениш сам

Коментар

gendo написа:
      колега виж си биалетките.струват около 20 лв.бр. и можеш да си ги смениш сам
      Сменявани са преди 10 000км Като ходих за задните амортисьори ми казаха че отпред вс е наред но си хлопа и за това се чудя да не би да е нещо което не се хваща на пръв поглед.
      Brava 103HP

Коментар

И аз имам същия проблем но си мисля че е от биалетките и смятам да ги сменям.Дано да е от тях.....
        Fiat Bravo 1.9JTD 105
        D I E S E L P O W E R

Коментар

Хехе, това го оправих. Биалетки, миалетки, носачи - все си хлопаше, но смених вчера тампоните на стабилизиращата щанга и колата е като нова. Ето со кратце историята: http://www.stat1973.com/?p=285Само да вметна - тропа и чука така все едно предницата ще се разпадне.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
            Хехе, това го оправих. Биалетки, миалетки, носачи - все си хлопаше, но смених вчера тампоните на стабилизиращата щанга и колата е като нова. Ето со кратце историята: http://www.stat1973.com/?p=285Само да вметна - тропа и чука така все едно предницата ще се разпадне.
            Дам симптомите са абсолютно същите, имам чуството че на паваж ще си изгубя някоя гума... тези тампони тегави ли са за смяна и колко пара ти излезе на теб? Благодаря предварително!
            Brava 103HP

Коментар

Аз го имам това потропване след смяна на предни амортисьори на Бравото.Отдавам го на това ,че не смених тампоните с лагерите отгоре на макферсоните и новите амортисьори разбиха старите.При смяна на амортисьори май трябва да се сменят и въпросните тампони.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                Аз го имам това потропване след смяна на предни амортисьори на Бравото.Отдавам го на това ,че не смених тампоните с лагерите отгоре на макферсоните и новите амортисьори разбиха старите.При смяна на амортисьори май трябва да се сменят и въпросните тампони.
                прав си по принцип,но.....или са били разбити(тампоните) или е от нещо друго.Здрав тампон макар и стар,незнам причина да се разбие от нов амортисиор(поне аз не съм виждал).Но на теория е възможно,така че може и да си прав.Но е добре да я погледнеш по подробно,може и нещо дребно да е.

Коментар

колеги и аз имам същия проблем ,но не е от тампоните на стабилизиращата щанга....

Коментар

Проверете водещите щифтове на спирачните апарати...при леко натискане на спирачките, при описаните симптоми-проблема го няма...Решението е друга тема-n пъти коментирана тук...
                    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

хлопане

На мене ми хлопаше отпред при ниска скорост, при неравности на пътя, след смяна на биалетките се оправи. :P
                      STILO 1,9JTD

Коментар

хора, да се похваля - гадното хлопане изчезна. Оказа се накрайник.

Коментар

mitakkk написа:
                          хора, да се похваля - гадното хлопане изчезна. Оказа се накрайник.
                          Накрайник по точно
                          Brava 103HP

Коментар

Накрайник по точно
                            ???

Коментар

Накрайниците са 2 вида - вътрешен и външен. Предполага се, че си сменил външния накрайник! Това има в предвид колегата!
                              Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Working...
                              X