Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Педала на спирачките стана твърд по време на движение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Педала на спирачките стана твърд по време на движение

Здравейте колеги.Вчера по време на движение без да забележа понеже карах дълго без да натискам спирачките установих, че педала е станал много твърд, колата не спира или ако спира е нужно много голямо усилие за да спре.Направих си тест и извадих мъркуча от серво апарата ма спирачките и при запален двигател не усетих никакъв вакуум.Спред мен проблема е от вакуум-помапата.Вече не работи.Очаквам други мненияПроверил съм и маркуча за вакуума.-----Ако реша да си го сменя сам да Ви питам дали има някакво зацепване с рапределителния вал или само го слагам? Благодаря Ви.
    Fiat Punto 1.7TD
    Toyota Avensis 2.0D4D

Re: Педала на спирачките стана твърд по време на движение

Живко написа:
    Здравейте колеги.Вчера по време на движение без да забележа понеже карах дълго без да натискам спирачките установих, че педала е станал много твърд, колата не спира или ако спира е нужно много голямо усилие за да спре.Направих си тест и извадих мъркуча от серво апарата ма спирачките и при запален двигател не усетих никакъв вакуум.Спред мен проблема е от вакуум-помапата.Вече не работи.Очаквам други мненияПроверил съм и маркуча за вакуума.-----Ако реша да си го сменя сам да Ви питам дали има някакво зацепване с рапределителния вал или само го слагам? Благодаря Ви.
    На мой познат точно с този двигател му се развали привода от разпределителния вал към вакуум помпата.Спомена ми как го беше оправил ,но не съм сигурен с електрожена ли беше работил.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Смених вакуум помпата и сега имам спирачки.Забелязах, че имам и дуг проблем със тоя вакуум апарат или по-точно стана като колегата който е пуснал темета http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=38104 за твърдия педал.Ще си проверя дали клапанчето да апарата изпуска(връща) вакуум.
      Fiat Punto 1.7TD
      Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

Снимай го това "клапанче на апарата" да видим за какво точно иде реч.

Коментар

Ето това е .Снимката е малка защото имам някакви и забелязах че се вижда и тук.Да не ходя ся да снимам
          Прикачени файлове
          Fiat Punto 1.7TD
          Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

говориш конкретно за ’’пробката’’ в която влиза маркучът? я моля някой да сподели как се сменя, ида го сменям

Коментар

ogi28b написа:
              говориш конкретно за ’’пробката’’ в която влиза маркучът? я моля някой да сподели как се сменя, ида го сменям
              Дърпаш смело, слагаш новото с нова гума за уплътнение и буташ обратно.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Хубу, а маркучът продава ли се самостоятелно, щото този е доста стар, и има шанс да се нацепи при сваляне?

Коментар

ogi28b написа:
                  Хубу, а маркучът продава ли се самостоятелно, щото този е доста стар, и има шанс да се нацепи при сваляне?
                  Ми аз като знам, май маркуча си върви заедно с клапана.Само клапан може да не се продава.А може и нищо да не знам
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Не те знам дали знаеш, но от постовете ти съдя че поназнайваш това-онова.

Коментар

още един глас за BO сори за офф-а ама и мен ми стана интересно за "това" на сервото. не знам дали е клапан или само нещо като щуцер но като че ли и аз съм за смяна точно на това. и ми е интересно за свалянето. търсих някви диаграмки с разрези и т.н. на сервото ама не намерих точно за това нещо. аз нямам помпа както ме светна ogi28b и съм само с един маркуч който съответно си е ОК. та другото ковето остана е това "нещо". ще слагам газ и май вакуума че е доста полезен за нисък разход иначе по темата на колегата, дано не е от тази помпа но симптомите това сочат. първо си помислих че маркуч ти се е спукал ама чом нямаш вакъъм от към страната на тази помпа само от нея ще да е.УСПЕХ!
                      Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                      182A4.000 IAW49F
                      LPG - Lovato EasyFast
                      ----------------------------
                      "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

упдейт:при мен проблема е що годе локализиран. веднага след като спрях колата и педала трябва да е още мек и размърдах това дето е клапанчето на самия сервоусилвател. там където влиза маркуча. ама сериозно го размърдах и се опитах да го измъкна (не стана понеже доста неща пречат за да го хвана хубаво и да го издърпам, не мога да си мушна хубаво ъката) та след това педала беше станал твърд. което ще рече че или клапанчето е почнало леко полеко да изпуска или гуменото уплътнение което дърчи това клапанче към корпуса на сервото пропуска. сега лошата новина. ходих до AXM и казаха че това го няма като резервна част. нито маркучът нито клапанчето. сега ще пада голямото търсене на такова нещо и ако успея да го извадя без да го счупя че пиша пак за проблема.
                        Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                        182A4.000 IAW49F
                        LPG - Lovato EasyFast
                        ----------------------------
                        "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

тука има ли някаква развръзка .... на мене ми е твърд педала от 2-3 дена и не ми хваща спирачката на задно ляво колело и нямам никво налягане там

Коментар

Working...
                          X