Здравейте колеги.Вчера по време на движение без да забележа понеже карах дълго без да натискам спирачките установих, че педала е станал много твърд, колата не спира или ако спира е нужно много голямо усилие за да спре.Направих си тест и извадих мъркуча от серво апарата ма спирачките и при запален двигател не усетих никакъв вакуум.Спред мен проблема е от вакуум-помапата.Вече не работи.Очаквам други мненияПроверил съм и маркуча за вакуума.-----Ако реша да си го сменя сам да Ви питам дали има някакво зацепване с рапределителния вал или само го слагам? Благодаря Ви.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Педала на спирачките стана твърд по време на движение
Collapse
X
-
Re: Педала на спирачките стана твърд по време на движение
Живко написа:Здравейте колеги.Вчера по време на движение без да забележа понеже карах дълго без да натискам спирачките установих, че педала е станал много твърд, колата не спира или ако спира е нужно много голямо усилие за да спре.Направих си тест и извадих мъркуча от серво апарата ма спирачките и при запален двигател не усетих никакъв вакуум.Спред мен проблема е от вакуум-помапата.Вече не работи.Очаквам други мненияПроверил съм и маркуча за вакуума.-----Ако реша да си го сменя сам да Ви питам дали има някакво зацепване с рапределителния вал или само го слагам? Благодаря Ви.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Смених вакуум помпата и сега имам спирачки.Забелязах, че имам и дуг проблем със тоя вакуум апарат или по-точно стана като колегата който е пуснал темета http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=38104 за твърдия педал.Ще си проверя дали клапанчето да апарата изпуска(връща) вакуум.Fiat Punto 1.7TD
Toyota Avensis 2.0D4D
Коментар
-
ogi28b написа:говориш конкретно за ’’пробката’’ в която влиза маркучът? я моля някой да сподели как се сменя, ида го сменямA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
ogi28b написа:Хубу, а маркучът продава ли се самостоятелно, щото този е доста стар, и има шанс да се нацепи при сваляне?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
още един глас за BO сори за офф-а ама и мен ми стана интересно за "това" на сервото. не знам дали е клапан или само нещо като щуцер но като че ли и аз съм за смяна точно на това. и ми е интересно за свалянето. търсих някви диаграмки с разрези и т.н. на сервото ама не намерих точно за това нещо. аз нямам помпа както ме светна ogi28b и съм само с един маркуч който съответно си е ОК. та другото ковето остана е това "нещо". ще слагам газ и май вакуума че е доста полезен за нисък разход иначе по темата на колегата, дано не е от тази помпа но симптомите това сочат. първо си помислих че маркуч ти се е спукал ама чом нямаш вакъъм от към страната на тази помпа само от нея ще да е.УСПЕХ!Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
упдейт:при мен проблема е що годе локализиран. веднага след като спрях колата и педала трябва да е още мек и размърдах това дето е клапанчето на самия сервоусилвател. там където влиза маркуча. ама сериозно го размърдах и се опитах да го измъкна (не стана понеже доста неща пречат за да го хвана хубаво и да го издърпам, не мога да си мушна хубаво ъката) та след това педала беше станал твърд. което ще рече че или клапанчето е почнало леко полеко да изпуска или гуменото уплътнение което дърчи това клапанче към корпуса на сервото пропуска. сега лошата новина. ходих до AXM и казаха че това го няма като резервна част. нито маркучът нито клапанчето. сега ще пада голямото търсене на такова нещо и ако успея да го извадя без да го счупя че пиша пак за проблема.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар