Колеги,Давайте идеи за предни накладки, че не се издържа вече! Карах със Simer - загряват, прегряват, постоянно бях в ужас! Купих си Ferodo, някъв нов продукт били, за спортно каране, издържали на високи температури... 130 лв.! Дааа, наистина, само един път ми прегряха, ама бяхме 5-ма по 90 кила в колата . Тук идва едно голямо НО, изкараха ме САМО 6 месеца (около 7-8000 км). Не мога да си позволя този лукс (т.е мога, но не искам. Поне година да изкарваха...). Преди 1 седмица сложих някви Woking T, с надеждата за добър компромис между горе споменатите марки. Е да, ама НЕ! Тъкмо се прибирам и още ми треперят краката! На 2-рото спиране от 100-0 км/ч (една GSI-ка ме гонеше) ИМАШЕ ИЗНЕНАДААА! Спирам трудно, ВНИМАВАЙ! Добре, че винаги си оставям запас... И нямат оправяне, загреят ли един път КРАЙ и смърди, та се не трае! По-зле са и от Simer-а, а са два пъти по-скъпи!Ух.., олекна ми Приемам всякакви предложения Незнам и къде да търся вече. В Евро 07 продават само Simer and Ferodo, в Косер - само Woking. Казаха ми, че АТ били добри, но не се предлагали за Fiat/Alfa.Това е 98687690 тема за накладки, ако не се понрави на Шефовете, нека я затрият :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Само ментажки накладки ли продават?!?
Collapse
X
-
Едни Permafuse при мен издържаха около 3000км...сегашните са феродо, и са на около 1000, по-малко са изтъркани от тези предните като бяха на толкова, ще видим. Не са спортни или нещо такова, но си коват ок.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Re: Само ментажки накладки ли продават?!?
kondov написа:Колеги,Давайте идеи за предни накладки, че не се издържа вече! Карах със Simer - загряват, прегряват, постоянно бях в ужас! Купих си Ferodo, някъв нов продукт били, за спортно каране, издържали на високи температури... 130 лв.! Дааа, наистина, само един път ми прегряха, ама бяхме 5-ма по 90 кила в колата . Тук идва едно голямо НО, изкараха ме САМО 6 месеца (около 7-8000 км). Не мога да си позволя този лукс (т.е мога, но не искам. Поне година да изкарваха...). Преди 1 седмица сложих някви Woking T, с надеждата за добър компромис между горе споменатите марки. Е да, ама НЕ! Тъкмо се прибирам и още ми треперят краката! На 2-рото спиране от 100-0 км/ч (една GSI-ка ме гонеше) ИМАШЕ ИЗНЕНАДААА! Спирам трудно, ВНИМАВАЙ! Добре, че винаги си оставям запас... И нямат оправяне, загреят ли един път КРАЙ и смърди, та се не трае! По-зле са и от Simer-а, а са два пъти по-скъпи!Ух.., олекна ми Приемам всякакви предложения Незнам и къде да търся вече. В Евро 07 продават само Simer and Ferodo, в Косер - само Woking. Казаха ми, че АТ били добри, но не се предлагали за Fiat/Alfa.Това е 98687690 тема за накладки, ако не се понрави на Шефовете, нека я затрият :DNissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
-
kantarev написа:Пичага ти с това каране ,дето се гониш с разни GSI-ки,спираш рязко от 100-0 км /час си за брембо най-малко Просто се опитай да ги жалиш малкоFiat Bravo 80 16V
Коментар
-
Аз също ще те посъветвам да си промениш стила на управление на автомобила.С това газ - спирачка не само накладки ,но и доста елементи ще износиш по автомобила.Другото което те съветвам е да си провериш как ти спират задните спирачки.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Айде и аз да споделя моят опит с накладките....като си купих колата смених накладките на 4-те колела....езех си Пермафюз....нямаше такова спиране...просто перфектни....не съм си усещал спирачките по-силни....но мина не мина 20000км и започнаха да не спират, а при всяко слизане от Витоша(спокойно при това - със жалене на спирачките) скърцаха на умиране - мисля че прегряваха...та така или иначе трябваше да сменям дискове и прежалих предните накладки, на които им оставаше още живот, макар и не в добра кондиция .....та купих аз дискове Брембо, като бях решил да слагам отово накладки пермафюз, въпреки краткият им живот....но в магазина на АXM в София ме убедиха да си сложа Steinhof....съгласих се аз и ги сложих....в началото спираше що годе(но определено не беше предишното спиране)....за 10000км не са мръднали - едва сега започнаха леко да поскърцват(може и да е от задните - не съм сигурен)....понякога стържат все едно няма накладка ...да не говорим че не спират така както желая и както спираше със старите накладки и дискове....но скоро мисля да не ги сменям ...ще видим до кога ще ги понасям.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Вземи си накладки Ate. Не знам в БГ кой е вносителя за съжаление, за да те насоча към фирмата.Иначе може да пробваш да си намериш също Jurid или Graf (които са за първоначално вграждане в Бравото)A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Хайде и от мен една препоръка,въпреки че виждам,че не си от София,но ако имаш близък,може и да се оправиш.Който иска да се обади на тел.02/9559053 или 02/8552579.Това е магазина на вноситела на накладки на англииската фирма MINTEX.Накладките са оргинални,изпитано качество на прилични цени.От години ползвам само накладки на тази фирма и нямам никави оплаквания.От телефона ще ви обяснят къде точно се намира магазина.Ориентировъчно-кв.Борово.Но искайте настоятелно накладки от тази фирма,защото се предлагат и някави немски,италиански и др.ментета.Те са по скъпи и определено много добри.Цените за отделните модели се движат между 45-60 лв.
Коментар
-
kondov написа:Колеги,Давайте идеи за предни накладки, че не се издържа вече! Карах със Simer - загряват, прегряват, постоянно бях в ужас! Купих си Ferodo, някъв нов продукт били, за спортно каране, издържали на високи температури... 130 лв.! Дааа, наистина, само един път ми прегряха, ама бяхме 5-ма по 90 кила в колата . Тук идва едно голямо НО, изкараха ме САМО 6 месеца (около 7-8000 км). Не мога да си позволя този лукс (т.е мога, но не искам. Поне година да изкарваха...). Преди 1 седмица сложих някви Woking T, с надеждата за добър компромис между горе споменатите марки. Е да, ама НЕ! Тъкмо се прибирам и още ми треперят краката! На 2-рото спиране от 100-0 км/ч (една GSI-ка ме гонеше) ИМАШЕ ИЗНЕНАДААА! Спирам трудно, ВНИМАВАЙ! Добре, че винаги си оставям запас... И нямат оправяне, загреят ли един път КРАЙ и смърди, та се не трае! По-зле са и от Simer-а, а са два пъти по-скъпи!Ух.., олекна ми Приемам всякакви предложения Незнам и къде да търся вече. В Евро 07 продават само Simer and Ferodo, в Косер - само Woking. Казаха ми, че АТ били добри, но не се предлагали за Fiat/Alfa.Това е 98687690 тема за накладки, ако не се понрави на Шефовете, нека я затрият :D
Коментар
-
Aз карам с Ferodo SL и на 4-те гуми Задните ги смених преди 200км. и сега тъкмо са се напаснали.Старите накладки бяха "Ate" Сега kолата си спира перфектно.А каквито и накладки да сложиш то износването зависи от това,каква е гарнитурата м/у кормилото и седалката.Защото ако тя избива често значи си за Ferodo Racing -450лв.за к-т. Yellow_Flash_Colorz_PDT_17FIAT BRAVA 1.6 16v
Коментар
-
Яснооо Дисковете не са вентилирани, аве имам спирачки на Пунто Явно от Фиат не са го изчислили, че аз ще карам :D Иии да, днес дисковете леко червенееха, а накладките лекинко пушеха :D Аз нямам нищо против да дам 200 лв. за накладки, ама да знам, че ще изкарам 15-20 000 км.Разглеждах online каталога на Ate за Европа и там има само за Фиат Панда. Само да си взема изпитите и ще ги сменям тези. От близо 5 г. карам с този стил иии трудно бих го променил, само като возя госпожиците внимавам, че много сълзи леят в паниката си :DКолеги, благодаря ви за отговоритеFiat Bravo 80 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар