понеже за пръв път виждам накладки с датчик и съответно толкова ентелегентна кола че да ги следи тези работи и не ми е ясно въпросното кабелче за това което си мисля ли е или са две отделни кабелчета които са скъсани от различни места.там е работата че могат да се съединят но това с номер 1 не ми прилича много много да е бил свързан с 2.това е кабела който се позлва за сигнал като се изхабят накладките нали?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
въпрос за едно стърчащо кабелче.
Collapse
X
-
Така като гледам номер 2 е за датчика на АБС-а пък номер едно трябва да е вързано към сноп от кабели които отиват до километража ноемр едно е както ти казаваш за отчитане на феродото.Но не сам много сигурен.Принципно наи лесния начин да разбереш за какво е този кабел да отвориш другото колело и да видиш как е вързан.Успех.
-
явно интригата става сериозна АБСа си работи перфектно никакви лампи не светят, минава всички чекове и си огасват лампите при палене както си е реда. при рязко спиране АБСа сработва.а на другото колелто кабелът от накладките е изцяло изкорубен. от тази страна успоредно на амортисьора нагоре вървят 2 тръбички, едната е за спирачната течност а в другата влиза кабелчето номер 2 като огледах така не видях никъде другаде където може да са еключат тез идвете и логично е да са едно за друго и за това питам. а от другата страна втрата тръбичка липсва еидн вид само тази за спирачната течност стои.но явно нещо е станало понеже никакви други кабели нямам около тази главината.п.с.в заграденото с червено са въпросните тръбички които от другата страна е само еднаФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Airfan написа:До колкото виждам на снимката, номер 2 е свободно хвърчащ кабел. Ако докоснеш сърцевината му до диска при даден контакт, би трябвало да ти светне лампата за износени накладки. На втората снимка е видно, че датчика за АБС-а е разположен между кормилния накрайник и шенкела.Снаждаш 1 и 2 и си готов.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ewing написа:мерси колега и аз така бях намислил но мислех да питам да не би да сбъгясам нещо компщтъра на АБСа и за това не сам го пробвал с докосжането още.иначе така ли требва да е и от другата страна понеже там кабелът от накладките е отрезан още при самото феродо и няма никъде други кабели. се си мислех че трябва да има и от двете страни. мерси за инфото и за датчика за АБСа че си мислх че от там идва спирачната течност мерси още веднъж
Коментар
-
Tornado: ами аз мислех че така е по ясно ама май се оказа че не е (говоря за първата снимка)Airfan: то и при мен няма (съдейки по това от къде идва кабела от към купето, там няма нищо) но накладките имат датчик на които кабелът е отрязан. може би италианеца дето я е правил последно е нямал други накралдки и е сложил с датчик и е отрязал кабела да не му виси.мерси още веднъж за съветите и за помощаФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
Е се’а ак ви кажа че датчикът е само на лявото колело, и то на накладката откъм буталото, нема ми повервате! Аз пък знам за едни накладки в които има 2 с датчик, и 2 без, в комполекта, и като дойде време за смяна, ще си купя от тях, и ще си прекарам инсталация да ми следи и на дясната гума Yellow_Flash_Colorz_PDT_42
Коментар
-
ами хубаво би било да следи и на дясната ама не знам дали си заслужава труда на дали ще се износят неравномерно иначе мисля че само с прогарването на още един кабел би проработило и за дясното.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар