Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

въпрос за едно стърчащо кабелче.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

въпрос за едно стърчащо кабелче.

понеже за пръв път виждам накладки с датчик и съответно толкова ентелегентна кола че да ги следи тези работи и не ми е ясно въпросното кабелче за това което си мисля ли е или са две отделни кабелчета които са скъсани от различни места.там е работата че могат да се съединят но това с номер 1 не ми прилича много много да е бил свързан с 2.това е кабела който се позлва за сигнал като се изхабят накладките нали?
    Прикачени файлове
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Така като гледам номер 2 е за датчика на АБС-а пък номер едно трябва да е вързано към сноп от кабели които отиват до километража ноемр едно е както ти казаваш за отчитане на феродото.Но не сам много сигурен.Принципно наи лесния начин да разбереш за какво е този кабел да отвориш другото колело и да видиш как е вързан.Успех.

Коментар

1- Датчик накладки2- Датчик ABS

Коментар

явно интригата става сериозна АБСа си работи перфектно никакви лампи не светят, минава всички чекове и си огасват лампите при палене както си е реда. при рязко спиране АБСа сработва.а на другото колелто кабелът от накладките е изцяло изкорубен. от тази страна успоредно на амортисьора нагоре вървят 2 тръбички, едната е за спирачната течност а в другата влиза кабелчето номер 2 като огледах така не видях никъде другаде където може да са еключат тез идвете и логично е да са едно за друго и за това питам. а от другата страна втрата тръбичка липсва еидн вид само тази за спирачната течност стои.но явно нещо е станало понеже никакви други кабели нямам около тази главината.п.с.в заграденото с червено са въпросните тръбички които от другата страна е само една
        Прикачени файлове
        182A4.000 IAW49F
        LPG - Lovato EasyFast
        "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

До колкото виждам на снимката, номер 2 е свободно хвърчащ кабел. Ако докоснеш сърцевината му до диска при даден контакт, би трябвало да ти светне лампата за износени накладки. На втората снимка е видно, че датчика за АБС-а е разположен между кормилния накрайник и шенкела.Снаждаш 1 и 2 и си готов.

Коментар

Airfan написа:
            До колкото виждам на снимката, номер 2 е свободно хвърчащ кабел. Ако докоснеш сърцевината му до диска при даден контакт, би трябвало да ти светне лампата за износени накладки. На втората снимка е видно, че датчика за АБС-а е разположен между кормилния накрайник и шенкела.Снаждаш 1 и 2 и си готов.
            мерси колега и аз така бях намислил но мислех да питам да не би да сбъгясам нещо компщтъра на АБСа и за това не сам го пробвал с докосжането още.иначе така ли требва да е и от другата страна понеже там кабелът от накладките е отрезан още при самото феродо и няма никъде други кабели. се си мислех че трябва да има и от двете страни. мерси за инфото и за датчика за АБСа че си мислх че от там идва спирачната течност мерси още веднъж
            182A4.000 IAW49F
            LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Просто първата снимка обърка всички.На втората ясно се вижда втория кабел от къде идва.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ewing написа:
                мерси колега и аз така бях намислил но мислех да питам да не би да сбъгясам нещо компщтъра на АБСа и за това не сам го пробвал с докосжането още.иначе така ли требва да е и от другата страна понеже там кабелът от накладките е отрезан още при самото феродо и няма никъде други кабели. се си мислех че трябва да има и от двете страни. мерси за инфото и за датчика за АБСа че си мислх че от там идва спирачната течност мерси още веднъж
                Помагаме с каквото можем.От другата страна (дясно) поне на моята Мареа няма инсталация за датчик на накладките. Иначе когато снаждаш кабелчетата, остави му малко коремче, за да може като завиваш да не се опъне кабелчето и да се скъса отново.

Коментар

Tornado: ами аз мислех че така е по ясно ама май се оказа че не е (говоря за първата снимка)Airfan: то и при мен няма (съдейки по това от къде идва кабела от към купето, там няма нищо) но накладките имат датчик на които кабелът е отрязан. може би италианеца дето я е правил последно е нямал други накралдки и е сложил с датчик и е отрязал кабела да не му виси.мерси още веднъж за съветите и за помоща
                  182A4.000 IAW49F
                  LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Е се’а ак ви кажа че датчикът е само на лявото колело, и то на накладката откъм буталото, нема ми повервате! Аз пък знам за едни накладки в които има 2 с датчик, и 2 без, в комполекта, и като дойде време за смяна, ще си купя от тях, и ще си прекарам инсталация да ми следи и на дясната гума Yellow_Flash_Colorz_PDT_42

Коментар

ами хубаво би било да следи и на дясната ама не знам дали си заслужава труда на дали ще се износят неравномерно иначе мисля че само с прогарването на още един кабел би проработило и за дясното.
                      182A4.000 IAW49F
                      LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Working...
                      X