Здравейте колеги, искам да се консултирам с Вас, преди да отида в сервиза.Проблемацията е следната:като тръгна с колата, още докато е студена (че и малко след това) при леко натискане на спирачката се чува скърцане (стържене).Когато я взех Мареата и я закарах за смяна на обичайните заподозрени (ангренажи, масла и тн.) ги помолих да проверят всичко, вкл. и спирачната система и казаха че има живот в нея, та въпросът ми е от какво може да е скърцането-накладки, дискове, спирачна течност или всичко накуп.Предполагам че на сляпо ще е трудно да се отговори, но все пак...Имам и още един проблем:като тръгвам на някъде, неизбежно минавам през два легнали полицаи, при което при съприкосновение на гумите с тях (получава се и като минавам през по-големи дупки с по голяма скорост Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 ), се чува едно "ДРРРРРрррррр" предполагам от АБС-а, та това нормално ли е?! Е това е Бирата от мен!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скърцане/стържене на спирачките?
Collapse
X
-
Re: Скърцане/стържене на спирачките?
boriss13 написа:Здравейте колеги, искам да се консултирам с Вас, преди да отида в сервиза.Проблемацията е следната:като тръгна с колата, още докато е студена (че и малко след това) при леко натискане на спирачката се чува скърцане (стържене).Когато я взех Мареата и я закарах за смяна на обичайните заподозрени (ангренажи, масла и тн.) ги помолих да проверят всичко, вкл. и спирачната система и казаха че има живот в нея, та въпросът ми е от какво може да е скърцането-накладки, дискове, спирачна течност или всичко накуп.Предполагам че на сляпо ще е трудно да се отговори, но все пак...Имам и още един проблем:като тръгвам на някъде, неизбежно минавам през два легнали полицаи, при което при съприкосновение на гумите с тях (получава се и като минавам през по-големи дупки с по голяма скорост Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 ), се чува едно "ДРРРРРрррррр" предполагам от АБС-а, та това нормално ли е?! Е това е Бирата от мен!!!
-
Аааа? Искаш да кажеш, че като минаваш през "легналия полицай" и държиш спирачката, ако е така е напълно вероятно да ти прерита АБС-а, между другото пробвай другия път като минаваш от там точно преди съприкосновението с препятствието да пуснеш спирачка ще видиш колко по-леко ще мине колата и ще подскочи по-леко, така е и при преминаване през дупки. А скърцането на спирачките е нещо обичайно при студени накладки, особенно ако са некачествени.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
boriss13 написа:Извинявам се на модераторския екип (респект) за сбъркания раздел, gari_brasna4a-ръчната ми работи идеално, съмнявам се че е от нея... Просто ми се иска да не ме набутат да сменям всичко залудо.
Коментар
-
van_dal написа:Аааа? Искаш да кажеш, че като минаваш през "легналия полицай" и държиш спирачката, ако е така е напълно вероятно да ти прерита АБС-а, между другото пробвай другия път като минаваш от там точно преди съприкосновението с препятствието да пуснеш спирачка ще видиш колко по-леко ще мине колата и ще подскочи по-леко, така е и при преминаване през дупки. А скърцането на спирачките е нещо обичайно при студени накладки, особенно ако са некачествени.Fiat Marea weekend
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар