Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

нещо стана със спирачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

нещо стана със спирачките

здравайте .както си карах днес нормално ,изведнъж нещо изтропа като все едно минаваш по мост на който има железни напречни релси и после усетих 4е педалът ми стана мек много.има спирачки но не е както преди,трябва да натиснеш до долу и силно за да спре.на какво може да се дължи това?колата ми е фиат браво 1.6

провери първо за течове на спирачна течност.
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

оказа се че ми е изпаднала или счупила задата накладкаако някои има подобен проблем да си види накладките обаче педалът пак ми е мек и хваща ниско долу.от сервиза ме убеждават че ще се оправи след стотина километра но дали ще е така според вас или не са си свършили работата

Коментар

Есента имах подобен проблем. Феродото от задната накладка ими блокира колелот, но след подмяна на накладките и спирачно цилиндърче,спирачките си бяха съвсем нормални
        FIAT Marea ex
        FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
        Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Преди около 2 месеца сменях накладки те и аз И след като ги смених се получи същото и при мен . Спирачките ми ловеха (не много добре ) ,но педала го натисках до ламарината.Тъй като ги сменях с баща ми (който смея да твардя че разбира от коли) та той ме убеждаваше че тази джаджа ( както и да се казва ) щяла да се регулира сама след като натисна определен брой пъти спирачката.Аз не се съгласих с него и се наложи да свалиме на ново двата барабана и да обтегнем на максимум "джаджата"Прилагам няколко снимки които мислих да поствам с подробно обяснение за това как точно свършихме цялата работа но все не ми оставя време "джаджата" е точно под обтягащата пружина
          Прикачени файлове

Коментар

simeon3000 написа:
            провери първо за течове на спирачна течност.
            Да не отварям нова тема, позагубиха ми се спирачките нещо тия дни, усетих, че при яко натискане спира само предна лява гума от всичките възможни и викам да отворя казанчето на спирачната течност. Не се изненадах кой знае колко от това, че там нямаше нищо, ами ме учудва това, че никъде не виждам нито омаслено колело, нито спукан привод, нито пък нещо около спирачната помпа. Къде може да е изчезнала тая спирачна течност, не че съм сигурен че до преди проблема си е била догоре, но проблемът възникна отведнъж. Налях и догоре нова течност, цял ден я следа, не е слязла надолу, нито са се обезвъздушили сами /имах един полски фиат той донякъде си ги обезвъздушаваше сам,и аз не знам как/, ще покарам някой и друг километър и ако не видя отнякъде да изпуска ще ги обезвъздуша откъм най-далечно.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Пластекс - виж си феродото на накладките Щото ако много са се изтрили е нормално хем да няма спирачна течност, хем да не спира ...
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
              X