колеги последните няколко дни при рязко ускорение примигва индикациата за ръчната спирачка ... дайте идеи на какво се дължи ( става само при газ до ламарината ) ... автомобила е Пунто спортинг 1.2 16вблагодаря предварително
Madness Motorsport
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(")_(") signature to help him gain world domination.
Най-вероятно са поизносени накладките на предните гуми. И при мене беше така. Износени накладки, спирачните апарати са се позатворили и намалява нивото на спирачната течност. Внимавай - ако долееш, после при смяната на старите накладки с нови, спирачната течност ще прелее.
Колеги индикацията на ръчната спирачка мисля, че няма нищо общо с нивото на спирачната течност.
Напротив, датчика за нивото и датчика за ръчната са на една и съща лампа. Поне при мен е така.
На всички коли които съм карал (не само фиати) е така.Можете да пробвате като някой натисне синята гума върху кавака на казанчето за спирачна а вие гледате лампата която святка.За износени накладки е друга лампата.
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Колеги индикацията на ръчната спирачка мисля, че няма нищо общо с нивото на спирачната течност.
Напротив, датчика за нивото и датчика за ръчната са на една и съща лампа. Поне при мен е така.
На всички коли които съм карал (не само фиати) е така.Можете да пробвате като някой натисне синята гума върху кавака на казанчето за спирачна а вие гледате лампата която святка.За износени накладки е друга лампата.
не е на всички, аз имах уно и там лампата за ръчната си беше "P", а лампата за ниско ниво на спир. течност беше "!"
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар