Колеги имам следния проблем когато натисна педала на спирачката при ПУСКАНЕ се чува едно изсвирване от задната дясна гума.Чува се същото изсвирване (изскърцване ) и когато ПУСКАМ ръчната спирачка.При натискане няма никакъв звук.Мисля си за цилиндърчето на спирачката но защо и при ръчната пак се чува.Загуба на спирачна течност нямам.Предложения ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
скърцане на спирачка
Collapse
X
-
Падат, падат...На мен лично ми се случи следното - пътувам за Смолян. На спускането от Пампорово надолу към града започва едно адско тракане като натисна спирачка... Директно в сервиз, и се оказа някаква осичка, вътре в барабана... така и не разбрах каква е точно, защото всъщност аз имах важна среща, а колата я пратих с един колега да я правят. Майсторът казал, че не била важна, и просто я махнал, щото нямал същата да сложи. Така си и остана, без тази джаджа. За Темпрата става въпрос.П.П. Колегата е казал "издават", не "изпадат", но както и да е.
Коментар
-
Използвам темата на колегата за да питам за подобен(почти същия) проблем. Всъщност питанията са две:1. Към автора на темата:Колега, успя ли да разрешиш проблема със скъцането, защото същия проблем го имам и а аз? А именно: при отпускане на педала на спирачките се чува едно скърцане (изсвирване) от някой от задните спирачни апарати. Същото го има и при отпускане на ръчната спирачка.2. От скоро при натискане на спирачките се чува и стържене като метал в метал особено силно изразено когато колата е спряла и по-рязко натисна педала на спирачките. Отново се чува от задните спирачки, но ми се струва, че се "усеща" и на педала.Няма осезаема промяна в спирането на колата(все още), но все пак са спирачки... Колата е FIAT Brava 1.6 16v ’97. Посещението на сервиз е наложително, но всяка теортична потготовка, предположения и съвети преди срещата с майстор ще ми е от полза.Благодаря предварително!FIAT Brava 1.6 16v '97
Коментар
-
Незнам при вас какво е точно колеги, но и аз го имах тоя проблем и като отворих барабанчетата просто....такъв ръб се е появил че нямам думи...Но пак си сложих новите накладки и старите барабани и сега само от време на време се чува тоя звук на допир метал в метал.Иначе си спира колата, незнам дали може да напраи беля това но просто ми писна да и наливам пари и мисля да си я покарам така пак каквото стане.Bravo TD_100 GT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар