Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

как се обезвъздушават спирачките на пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

как се обезвъздушават спирачките на пунто

здравейте,приятели,ще съм ви балгодарен ,ако ми дадете съвет.имам пунто,1.2.онзи ден ми падна педала на спирачките и маркуча на предна гума на спичрачките се беше скъсал...купих нов.стария го свалих.сега ще го сменям тези дни и искам да попитам как трябва да обезвъздуша спирачките,като сменя новия маркуч...има ли някакъв чалъм,като сипя спирачната течност,какво да правя после,мерси много предварително...

Почваш с най далечната гума от казанчето за спирачната течност,мисля задна дясна,задна лява,предна дясна и пр.лява.Някой да помпи :D разбира се.Успех
    Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Re: как се обезвъздушават спирачките на пунто

SSTTRR написа:
      здравейте,приятели,ще съм ви балгодарен ,ако ми дадете съвет.имам пунто,1.2.онзи ден ми падна педала на спирачките и маркуча на предна гума на спичрачките се беше скъсал...купих нов.стария го свалих.сега ще го сменям тези дни и искам да попитам как трябва да обезвъздуша спирачките,като сменя новия маркуч...има ли някакъв чалъм,като сипя спирачната течност,какво да правя после,мерси много предварително...
      Има ли АБС? До колкото знам, ако има АБС, след сипване на новата спирачна течност, се дава на контакт и се натиска педала на спирачките. Това било достатъчно, защото се включвал хидро мотора на АБС и той прави налягането на течността. Т.е. се прави това вместо да се помпа здраво на педала! Не съм съвсем сигурен, добре ще е по-запознат колега да отговори също!
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Re: как се обезвъздушават спирачките на пунто

Danchojn написа:
        SSTTRR написа:
        Има ли АБС? До колкото знам, ако има АБС, след сипване на новата спирачна течност, се дава на контакт и се натиска педала на спирачките. Това било достатъчно, защото се включвал хидро мотора на АБС и той прави налягането на течността. Т.е. се прави това вместо да се помпа здраво на педала! Не съм съвсем сигурен, добре ще е по-запознат колега да отговори също!
        Дава се на контакт само или се запалва?
        FIAT Brava '96 1.6 16V

Коментар

Дава се на контакт и се натиска педала на спирачките. Но пак казвам, не съм 100% сигурен, че ще стане така. Може да го пробвате.
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Сменяш мъркуча наливаш течността и рахлабваш всички пробки за обезвъздушаване на 4-те колела за около 30-40 мин като през това време доливаш по малко течност в казанчето после ги затягаш и си готов

Коментар

SSTTRR - кажи имаш ли АБС. Ако нямаш - всичко колегите са ти го казали. Ако имаш - само сервиз. Аз се мъчих с едно пунто почти цял ден, пак заради предно ляво маркуче, и резултата си остана мек педал.Говорих с 1 приятел, който има сервиз само за масла и спирачки и ми каза, че ако има АБС, по никакъв начин не може да се обезвъздуши "ръчно", само с автомат.
              Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Коментар

Working...
              X