колеги от известно време имам проблем и незнам вече дали не си внушавам или е факт...от около месец насам колата стана много нестабилна...на завоите имам чувството че завива като рейс и със задницата...интересното понеже предполагах че е пуснал амортисьор оказа се че не е всички са си твърди...колата на се лашка нагоре надолу а настрани...просто все едно се усуква...взех да се плаша даже вече...много е странно...решил съм към края на седмицата да сменям дискове накладки и т.н. по спирачките и ще я дам да я огледат изцяло но ако може някой от вас да ми каже на какво може да се дължи това ще съм му много благодарен...иначе нищо не хлопа не дрънка и т.н. просто е много нестабилна... вчера направихме експеримент с баща ми той караше с около 80км/ч а аз започнах да клатя наляво надясно...направо си се изискват усилия за да я държиш на пътя...бях чувал за накъсани гуми смисъл теловете че може да стане нещо подобно като ефект...ама и 4-те ми са нови и ме съмнява да е нещо такова...ще се радвам ако някой може да помогне....става дума за бравата...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
колата се клати и е нестабилна!?
Collapse
X
-
http://axm-auto.com/index2.php?brand...ow=1Преди време бях чел, че ето от тези лагери, които са във този ремонтен комплект може да се получи нещо такова....обаче не съм сигурен...по-добре по знаещите да се изкажатEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
-
Единия вариант е да са омекнали пружините,другия е амортисьорите да са изпуснали и затова да се лашка.А и както са те посъветвали виж си задния мост,ако колата погледната отзад стои "разкрачена" са за смяна лагерите на носачите отзад.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
van_dal написа:Сещам се за най-глупавото в момента, гумите на колко атмосфери са напомпани?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
///// написа:Metelli са добро решение като цена/качество!Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
Колега сменяй осите с лагерите на задните носачи,които ти е показал Geraka и проблема ти ще се реши.Не е задължително задният ти мост да е разкрачен за да има предпоставки за смяната им.За да се разкрачи задницата,носачите трябва да се държат само на осите.При теб жсичко едва сега започва така че е рано да се разкрачват гумите. Факта че задницата ти и тя "завива" е красноречив за проблема.Не се набутваи с лагери,накладки или дискове(ако не са за смяна).В случаят се чупят сепараторите на лагерите,а от там се получава и луфта заради който се наблюдава това което ти описваш като нестабилност.Но най добре ще си обясниш всичко когато го отвориш и видиш конструкцията. Успех!!!AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Абе и аз съм на същия зор..... преди колата се даржеше що годе стабилно за килограмите си,а от 1-2 месеца няма каране клаааати се люшка се тропа тук там в по големи дупки задницата... Вчера се качвах на един приятел на Бравото-еми няма такова люшкане при него. И сега се чудя от тая тема ако смена амортисьорите да не излезне че и тия оси на лагерите са за смяна.... от кое да започна че да локализирам проблема че майсторите са малко на моменти И още един въпрос който ще ми помогне- ако амортисьорите са омазани с масло да знам че са изпуснали нали?Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
PaUnOff написа:И още един въпрос който ще ми помогне- ако амортисьорите са омазани с масло да знам че са изпуснали нали?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
така, май за пореден път си въобразявам...закарах колата и направих баланс...имаше една леко крива джанта оправиха я и една или две корекции направиха с 10гр...минах технически преглед момчетата бая оглеждаха и извода беше че колата има идеални спирачки и е в добро техническо състояние...закарах я в сервиз...ама не от тея гаражните дупки...в Добрич има един даже реклама ще му направя Сервиз Миро се казва...единствения сервиз в който като влезе човек някой отива при него и го посреща с думите (Добър ден, с какво да Ви помогнем?)...поне знам че в този сервиз държат на качеството и на името си...гледаха въртяха сукаха направиха ми реглаж от който казаха че почти няма нищо за коригиране...огледаха отзад окачването казаха че си е идеално и няма нищо за смяна..също и отпред...амортисьорите са здрави ...всичко е в нормите...накрая ми взеха наполовина пари защото нямало какво да правят реално по колата изпратиха ме и те така...аз обаче оставам учуден...радвам се че колата ми е в добро състояние ама...защо така ми се струва че е нестабилна и се лашка...!?благодаря все пак на отзовалите се...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар