Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

колата се клати и е нестабилна!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колата се клати и е нестабилна!?

колеги от известно време имам проблем и незнам вече дали не си внушавам или е факт...от около месец насам колата стана много нестабилна...на завоите имам чувството че завива като рейс и със задницата...интересното понеже предполагах че е пуснал амортисьор оказа се че не е всички са си твърди...колата на се лашка нагоре надолу а настрани...просто все едно се усуква...взех да се плаша даже вече...много е странно...решил съм към края на седмицата да сменям дискове накладки и т.н. по спирачките и ще я дам да я огледат изцяло но ако може някой от вас да ми каже на какво може да се дължи това ще съм му много благодарен...иначе нищо не хлопа не дрънка и т.н. просто е много нестабилна... вчера направихме експеримент с баща ми той караше с около 80км/ч а аз започнах да клатя наляво надясно...направо си се изискват усилия за да я държиш на пътя...бях чувал за накъсани гуми смисъл теловете че може да стане нещо подобно като ефект...ама и 4-те ми са нови и ме съмнява да е нещо такова...ще се радвам ако някой може да помогне....става дума за бравата...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

http://axm-auto.com/index2.php?brand...ow=1Преди време бях чел, че ето от тези лагери, които са във този ремонтен комплект може да се получи нещо такова....обаче не съм сигурен...по-добре по знаещите да се изкажат
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Единия вариант е да са омекнали пружините,другия е амортисьорите да са изпуснали и затова да се лашка.А и както са те посъветвали виж си задния мост,ако колата погледната отзад стои "разкрачена" са за смяна лагерите на носачите отзад.
      Фиат Крома 1.9 16v+
      Фиат Браво 1.6 16v
      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Провери състоянието и наличността на предна и задна стабилизираща щанга.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Сещам се за най-глупавото в момента, гумите на колко атмосфери са напомпани?
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
            Сещам се за най-глупавото в момента, гумите на колко атмосфери са напомпани?
            гумите са 2.2 проверявам ги веднъж два пъти всеки месец задължително защото пътувам и...колата не е разкрачена нито е клекнала...утре или вдругиден ще я закарам на стенд да видим какво ще покаже...да не се окаже че си внушавам накрая...а между другото препоръчайте ми марка за спирачни дискове...трябва да са вентилирани аз проверих едни за 55лв ама не помня каква марка бяха...

Коментар

Metelli са добро решение като цена/качество!

Коментар

///// написа:
                Metelli са добро решение като цена/качество!
                гледам че са към 50 лв...има ли по-добро от това...разлика от 20-30лв нагоре може и да я преглътна ако качеството е значително по добро има ли смисъл да слагам рязани с дупки без дупки и т.н.??

Коментар

Аз си взех Брембо - вентилирани за по 48лв бройката
                  Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Колега сменяй осите с лагерите на задните носачи,които ти е показал Geraka и проблема ти ще се реши.Не е задължително задният ти мост да е разкрачен за да има предпоставки за смяната им.За да се разкрачи задницата,носачите трябва да се държат само на осите.При теб жсичко едва сега започва така че е рано да се разкрачват гумите. Факта че задницата ти и тя "завива" е красноречив за проблема.Не се набутваи с лагери,накладки или дискове(ако не са за смяна).В случаят се чупят сепараторите на лагерите,а от там се получава и луфта заради който се наблюдава това което ти описваш като нестабилност.Но най добре ще си обясниш всичко когато го отвориш и видиш конструкцията. Успех!!!
                    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Между другото провери и за разхлабена джанта.
                      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

кола

ако си сигурен че амортисьорите са добре провери дали спирачките спират еднакво така се получава като едната хваща повече от другите на Ладата ни е така спирачните апарати отпред дали са добре -водачите най вечеза наклатките и дисковете се виждат
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Абе и аз съм на същия зор..... преди колата се даржеше що годе стабилно за килограмите си,а от 1-2 месеца няма каране клаааати се люшка се тропа тук там в по големи дупки задницата... Вчера се качвах на един приятел на Бравото-еми няма такова люшкане при него. И сега се чудя от тая тема ако смена амортисьорите да не излезне че и тия оси на лагерите са за смяна.... от кое да започна че да локализирам проблема че майсторите са малко на моменти И още един въпрос който ще ми помогне- ако амортисьорите са омазани с масло да знам че са изпуснали нали?
                          Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                          Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                          Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

PaUnOff написа:
                            И още един въпрос който ще ми помогне- ако амортисьорите са омазани с масло да знам че са изпуснали нали?
                            100 % не стават.
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

така, май за пореден път си въобразявам...закарах колата и направих баланс...имаше една леко крива джанта оправиха я и една или две корекции направиха с 10гр...минах технически преглед момчетата бая оглеждаха и извода беше че колата има идеални спирачки и е в добро техническо състояние...закарах я в сервиз...ама не от тея гаражните дупки...в Добрич има един даже реклама ще му направя Сервиз Миро се казва...единствения сервиз в който като влезе човек някой отива при него и го посреща с думите (Добър ден, с какво да Ви помогнем?)...поне знам че в този сервиз държат на качеството и на името си...гледаха въртяха сукаха направиха ми реглаж от който казаха че почти няма нищо за коригиране...огледаха отзад окачването казаха че си е идеално и няма нищо за смяна..също и отпред...амортисьорите са здрави ...всичко е в нормите...накрая ми взеха наполовина пари защото нямало какво да правят реално по колата изпратиха ме и те така...аз обаче оставам учуден...радвам се че колата ми е в добро състояние ама...защо така ми се струва че е нестабилна и се лашка...!?благодаря все пак на отзовалите се...

Коментар

Working...
                              X