Незнам дали е от студеното време но при рязко натискане на спирачките и то говорим екстремно каране газ спирачка газ спирачка и отзаде барабаните мн слабо се затоплят ама съвем слабо на един приятел с рено със същото каране направо му парят барабаните.1.4 съм имам АБС но мисля че мн слабо ми работят задните спирачки
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задни спирачки - хващат слабо
Collapse
X
-
не сравнявай по този начин двете коли не е правилно пък и твойта има АБС а реното няма както си писал . най-вероятно ти няма нищо на колата просто двете коли се различават .ако ръчната спирачка ти държи значи и задните спирачки са в ред не е задължително да е така ама в повечето случаи е така.
Коментар
-
Re: Задни спирачки - хващат слабо
mitkosoft написа:Незнам дали е от студеното време но при рязко натискане на спирачките и то говорим екстремно каране газ спирачка газ спирачка и отзаде барабаните мн слабо се затоплят ама съвем слабо на един приятел с рено със същото каране направо му парят барабаните.1.4 съм имам АБС но мисля че мн слабо ми работят задните спирачкиFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Не си казал каква ти е колата. Най-добре е да свалиш барабаните и да провериш дали (и колко) има феродо. Паралелно с това мини през някой сервиз, в който правят прегледи, както ти каза Торнадо.При Брава, Браво и Мареа ръчната се натяга от една гайка, който се намира под кожения маншон вътре в купето.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Аз искам да ползвам темата да попитам за проблем със задните спирачки. Смених задните накладки, отивам на годишен преглед и хоп - изненада! Задните спирачки никакви ги няма, едвам задържаше едното колело. Къде може да е проблема, колеги? Възможно ли е цилиндърчетата да са прецакани? Ръчната също я няма. Колата е с ABS
Коментар
-
Shefy , този който ти е сменял накладките би трябвало да ти каже ако са ти развалени , всепак за спирачки говорим не е шега работа Иначе има и един друг момент , ако са ти съвсем нови , трябва малко да се разработят, че да олегнат на местата си , феродото спрямо барабана , мисля че е както на предните . Може и затова да хващат по слабо.Fiat Brava 1.4 12v SX
Коментар
-
u_bo
колите с АБС - някои модели имат кантарче, нопроблеми със задните често са от друго............. коригирано
Коментар
-
u_bo написа:колите с АБС - нямат кантарче - проблеми със задните често са от друго.............Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар