Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свети лампата на ABS след измиване на ДВГ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Свети лампата на ABS след измиване на ДВГ

Здравеите колеги имам следният проблем скед смяна трудна на горивен филтър омазаха ми двигателя с нафта и реших да го измия. След това поизсъхна и запалих появиха се следните проблеми включваха мим се перките на охлаждането на макс колата е 1.9 JTD Браво сле дтова престоя една нощ и днес след запалване ми светна лампата на ABS и не иска да угасне възможно ли е да се е прецакалао нещо от водата и препаратите
    Bravo 1.9 jtd 1999

Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Ау ти направо си играл с късмета си как ще набуташ вода при всичката тази електроника. Явно някой от конекторите на АБС-а се е намокрил, виж капачката на която пише FUSE, намира се над абс-а, отвори я понеже може да се е образувал конденз, а там се намира бушона за абс-а. Буксата към абс-а е с един щифт, който се вади нагоре и после се вади и буксата, но не би трябвало да е стигнала вода до там.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

ами не ми остана време вали доста но сприа да свети и работи пробвах го на връщане от работа тази вечер Препоръчвам на всички не си мийте двигателите ако нямате време да ги чакате да изсъхнат доста проблеми създавата и електрониката е не защитена повече не греша ама то от грешлите се учим
      Bravo 1.9 jtd 1999

Коментар

при мен има сходен проблем : сега зимата ми се включи помпа ли е какво е там не знам, която се намира под тази кутия с бушоните и ламппата светеше постоянно. сега извадих бушона и карам така.мисля че влагата много бърка електрониката, защото имам проблеми и с километража но това е в друга тема :D .между другото май такива проблеми са нещо нормално за фиат .един комшия кара само нови модели, служебни фиати и алфи, и каза че са непоправими в българия имат ли проблем с тока е ужас.
        FIAT_MAREA_103HP
        бивш UNO 1.3
        бивш TIPO D

Коментар

makulatura написа:
          при мен има сходен проблем : сега зимата ми се включи помпа ли е какво е там не знам, която се намира под тази кутия с бушоните и ламппата светеше постоянно. сега извадих бушона и карам така.мисля че влагата много бърка електрониката, защото имам проблеми и с километража но това е в друга тема :D .между другото май такива проблеми са нещо нормално за фиат .един комшия кара само нови модели, служебни фиати и алфи, и каза че са непоправими в българия имат ли проблем с тока е ужас.
          За новите Фиати не мога да кажа, защото не съм карал, но за твоя предполагам, че си ходил на диагностика и са ти казали, че проблема е в помпата на АБС, ако е така има тема във форума кое се разглабя на АБС и как да се отстрани дефекта, най-често идва от едни релета в управляващия блок, ако не ти ссе занимава търси АБС втора ръка за около 100лв. ще си намериш, АБС-а помага много в критични моменти и си струва поддържането му. А в отговор на това което казваш за електрониката мога да ти кажа, че модела АБС поставен във Браво/а се използва и в ВВ, Форд, Сеат, мерцедес и мн. други, така че е просто въпрос на поддръжка.

Коментар

То не е само модела колега ами същия агрегат.На всичко отгоре произведен от една и съща фирма. Трошат се всичките по един и същи начин еднакво и на форд мерцедес сеат . Ама кварталните гаражни майсторчета всезнайковци понеже не разбират все това си приказват.
            BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

ами проблема продължава и май ще се разглобява abs са тази сутрин работинормално а вечерта светна и след второто спиране и гасене на двигателя се оправи коя точно е темета за ремонт на абс мерсипредварително колега
              Bravo 1.9 jtd 1999

Коментар

Темите са много и ползвай търсачката.
                BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

благодаря за полезната информация . ще я проверя тази помпа :D не че не е забавно по улиците като има сняг
                  FIAT_MAREA_103HP
                  бивш UNO 1.3
                  бивш TIPO D

Коментар

Не знам какъв е твоят модел АБС, но ето една тема : http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=37691

Коментар

Working...
                    X