Проблема ми е следния. Предното ляво колело на многообичания ми автомобил Фиат брава 1,4 12в задържаше и аз реших естествено да го оправя. Почистих супортите малко смазка и слагам и пак същото, колелото задържа, като държа да отбележа че спираше много добре. Следващото нещо което направих бе да извадя буталото на апаратчето и тогава ми започнаха проблемите. Почистих го сложих го обратно наредих всичко и ще започвам да обезвъздушавам с един приятел и помпим помпим развиваме и нищо нито грам било то въздух или спирачна течност.Пробвах колата и установих че спирачки има само предно дясно колело. Ако някой може да ми каже защо не мога да го обезвъздуша и има ли нещо особенно ще съм му благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем в спирачната система Спешно!
Collapse
X
-
Както каза колегата simeon3000 меркучето е станало на гъба отвътре Сменяй го и ще се оправиFiat Bravo 1.2 16v
http://www.spritmonitor.de/en/detail/298072.html
Коментар
-
Аз имам същия проблем със същото предно ляво колело, но проблема при мен не се оправи със смяна на маркуч... Оказа се че е запушен ABS-a (LUCAS )Само като идея опитай да разбереш дали помпата е наред , а ако имаш ABS ще е по лесно за проверка (но не и за ремонт ) Количката е Мареа 2.0 20VEx Fiat BRAVA ELX 1.8 16V
Fiat MAREA HLX 2.0 20V
Коментар
-
Колеги и аз се сблъсках с подобен или същия проблем ... 1-ви опит на майсторите ... смяна на задни накладки и цилиндри които наистина си бяха за смяна ... резултат нулев! 2-ри опит ... пилене на барабани и регулаж на накладките ... резултат нулев! Днес отново е на сервиз но този път нямам възможност да наблюдавам какво става ... та проблема е следният: При навъртян волан особенно в дясно ... просто си предстваете как се оглеждам за ръчната дали не е вдигнат лоста или не бъркам педалите (спирачка,газ) подсъзнателно ... при гасене на мотора и оставяне на колата на скорост под лек наклон се чува прискърцване като че съм на полуспирачка преди да се закове на скорост. Ръчната ми заяде на 2 пъти лоста не искаше да се прибере от самосебе си ... дайте някакви идеи ... днес ще ми гледат помпичката какво налягане прави и маркучите ... ако стане ясно ще пиша пак какъв е бил проблема!Bravo 1.6 16v SX - с характер
Коментар
-
Абе опитах се да им подскажа аз на майсторите че е запушено маркуче ама те не та не но проблема е бил малко по засукан ... от кантара натоварването е било кофти наместено от предните собственици най вероятно така че 1-во да сработват задните колела .. та за тва са се заблудили че проблема е в засните колела...е сега имам сменени задни накладки,цилиндри,изпилени барабани и наместен кантар както и нови маркучи и спирачни течности ... и това е за едно маркуче запушено което при навъртян волан явно се запушва тотално ... явно това е често срещан дефект на многообичаните от нас возила!Bravo 1.6 16v SX - с характер
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар