Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със спирачките - блокира колело

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със спирачките - блокира колело

Колеги, ако някой има идея какъв може да е проблема, моля да помага! Миналата седмица си карам и няколко пъти ми се наложи да спра по-рязко и след това забелязах, че на наклон колата си стои, все едно съм натиснал спирачката. Продължих да карам така но проблема си остана. На следващия ден се качвам, тръгвам - всичко е ок. Обаче при рязко натискане на педала се получи същия ефект - блокира предно ляво колело - загрява доста. Ако на някой му се е случвало нещо подобно нека да сподели.Темата е преместена в правилния раздел."Модераторски екип на fiat-bg.org"

Ами запушен спирачен маркуч е в 99% от случаите проблема. 10лв. маркуча и 5-10лв. за труд и си готов.Но все пак иди на сервиз може да е блокирало и буталцето, което се случва по-рядко.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Благодаря! Как така се запушват тия маркучи не знам...Мога ли сам да си ги сменя или е за сервиз?

Коментар

или затягащ цилиндър. чисти се. ако е за смяна маркучи моожеш сам да, но винаги излиза някоя шитня, ще вземеш да скъсаш тръбичка нещо... по 10 лв на маркуч е смяната, аз бх отишъл в сервиз
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Здравей колега,Имах твоя проблемРешение Н. 1 - КлючеРешение 2 - Сервиз ще ти го направят за 15-20лв за 10 минути.
          Прикачени файлове

Коментар

аз точно такова ключе си купих специално за случая... но трябва да е марково- иначе или се чупи ключето или заобля тръбичката и става оле мале... моето ключе беше към 15 кинта
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Благодаря на всички! Май ще ходя на сервиз Ще пиша какво е станало.

Коментар

авсолютно същия проблем. И то с лявото колело.Ходих на сервиз-блокирал цилиндър на спирачния апарат.Уж го раздвижиха-ама пак задържа колелото.Интересното е че при сваляне на апарата не протече грам спирачно масло от маркучето. Дали е запушено или просто така трябва да бъде за да не изтича спирачната течност при свален апарат???

Коментар

При отвита капачка на казанчето трябва да тече спирачна течност.При запушен маркуч при развиване на пробката за обезвъздушаване спирачната течност ще тече съвсем слабо.
                  Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

приветпак ходих на майстор - сега се оказа запушен маркуч. Сменихме го. И пак задържа, по-малко но задържа. Дори скрибуца при движение. Накладки има поне за 10000 км според майстора. От кво друго може да е

Коментар

блокирало цилиндърче, и на мен ми го прави тоя номер
                      FIAT Marea ex
                      FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Здравейте колеги!Днес най-после се реших и си смених сам предните спирачни маркучи и накладките. Всичко мина без проблем. Всичко ми струваше около 50 лв. със спирачната течност и 2-3 часа свободно време Оказа се обаче, че индикатора за ниво на спирачната течност не работи - явно някой "майстор" преди мен го е шунтирал Натисках бутончето за "check" при подаден контакт, но лампата не свети - някой има ли идея какъв може да е проблема? И още един въпрос - новите накладки си имат кабелче за датчика за износване и го включих там където трябва, въпроса ми е коя лампа ще свети при износване - тази за спирачната течност или друга? А и още нещо - педала доста поомекна и има като че ли по-голям ход от преди, а и не спира така рязко като преди - колегата дето обезвъздушавахме с него каза, че така ще бъде докато не се напаснат накладките.Поздрави на всички!

Коментар

При смяна на накладките и/или дисковете се наблюдава тоя ефект на мекия педал и по-лошото спиране. Трае около 200-300км и не се натискат рязко спирачките (освен при необходимост де) за да не се опекат накладките.А колкото до кабелчето за износване-при мене беше прокъсано като сменявах дисковете и накладките и го махнах съвсем.Все пак аз си поддържам колата и не ми трябва,защото знам кое кога е сменяно.
                          Фиат Крома 1.9 16v+
                          Фиат Браво 1.6 16v
                          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                          X