Колеги, ако някой има идея какъв може да е проблема, моля да помага! Миналата седмица си карам и няколко пъти ми се наложи да спра по-рязко и след това забелязах, че на наклон колата си стои, все едно съм натиснал спирачката. Продължих да карам така но проблема си остана. На следващия ден се качвам, тръгвам - всичко е ок. Обаче при рязко натискане на педала се получи същия ефект - блокира предно ляво колело - загрява доста. Ако на някой му се е случвало нещо подобно нека да сподели.Темата е преместена в правилния раздел."Модераторски екип на fiat-bg.org"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със спирачките - блокира колело
Collapse
X
-
авсолютно същия проблем. И то с лявото колело.Ходих на сервиз-блокирал цилиндър на спирачния апарат.Уж го раздвижиха-ама пак задържа колелото.Интересното е че при сваляне на апарата не протече грам спирачно масло от маркучето. Дали е запушено или просто така трябва да бъде за да не изтича спирачната течност при свален апарат???
Коментар
-
Здравейте колеги!Днес най-после се реших и си смених сам предните спирачни маркучи и накладките. Всичко мина без проблем. Всичко ми струваше около 50 лв. със спирачната течност и 2-3 часа свободно време Оказа се обаче, че индикатора за ниво на спирачната течност не работи - явно някой "майстор" преди мен го е шунтирал Натисках бутончето за "check" при подаден контакт, но лампата не свети - някой има ли идея какъв може да е проблема? И още един въпрос - новите накладки си имат кабелче за датчика за износване и го включих там където трябва, въпроса ми е коя лампа ще свети при износване - тази за спирачната течност или друга? А и още нещо - педала доста поомекна и има като че ли по-голям ход от преди, а и не спира така рязко като преди - колегата дето обезвъздушавахме с него каза, че така ще бъде докато не се напаснат накладките.Поздрави на всички!
Коментар
-
При смяна на накладките и/или дисковете се наблюдава тоя ефект на мекия педал и по-лошото спиране. Трае около 200-300км и не се натискат рязко спирачките (освен при необходимост де) за да не се опекат накладките.А колкото до кабелчето за износване-при мене беше прокъсано като сменявах дисковете и накладките и го махнах съвсем.Все пак аз си поддържам колата и не ми трябва,защото знам кое кога е сменяно.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар