Здравейте колеги. Имам проблем с колата от подписа. Карах я да ми гледат предницатаи и ми казаха, че всичко е здраво. Има едно потропване когато колата е студена, след като се раздвижи спира да тропа. Проблема го няма в топло време. Други майстори ми казаха ми, че е от тампоните на макферсона, но тропането идва по-отдолу. Доста пъти съм натискал върху бомбетата за да се разклати колата и да чуя от къде тропа, но не можех да разбера. Вчера когато я разклатих чух тропатането, което идваше от амтортисьора. Амортисьорите ми не са изпуснали, колата седи стабилно на пътя, но явно тропат, когато колата поседи без да се кара в студено време. Въпроса ми е има ли оправия, освен с нови амортисьори?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Tропане на предницата, Браво
Collapse
X
-
u_bo
-
И при мен тропа по същия начин само когато е стояла неподвижно колата и като покарам малко се оправя!! Аз като ходих на майстор ми каза че амортисьорите (въпреки че не са ми изпуснали и моите) се износвали вътре нещо и понеже маслото при оставена кола е в покой и след като се раздвижи амортисьора се разнася навсякаде и "убива" тропането между вътрешната и външната част на амортисьора.... нещо такова..малко лошо го обясних,но дано си ме разбрал. Та този майстор ме посъветва да изчакам да изпуснат амортисьорите и тогава да ги сменя с новиТвоите са газови обаче може би проблема е подобенFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
На Пунтото ми имам същия проблем, нещо замръзва в амортисьора и тогава трака, налаях в едно шише гореща вода и пробих капачката с него напръсках амортисьора и се отпусна и спря да чука, но като цяло той си е за смяна което ще е за по-хубаво време.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
d1sp0sabl3 написа:При мене пък се получаваше същото,ходих на прегледи - всичко здраво! Оказа се че всъщност гумите ми бяха по-меки и когато през нощта колата седи неподвижна гумите "улягат" и от студеното си държат яйцевидната форма няколко стотин метраLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:d1sp0sabl3 написа:При мене пък се получаваше същото,ходих на прегледи - всичко здраво! Оказа се че всъщност гумите ми бяха по-меки и когато през нощта колата седи неподвижна гумите "улягат" и от студеното си държат яйцевидната форма няколко стотин метраFiat Bravo 1.6 16v 1999г
Коментар
-
d1sp0sabl3 написа:pakumba написа:d1sp0sabl3 написа:При мене пък се получаваше същото,ходих на прегледи - всичко здраво! Оказа се че всъщност гумите ми бяха по-меки и когато през нощта колата седи неподвижна гумите "улягат" и от студеното си държат яйцевидната форма няколко стотин метраLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
d1sp0sabl3 написа:При мене пък се получаваше същото,ходих на прегледи - всичко здраво! Оказа се че всъщност гумите ми бяха по-меки и когато през нощта колата седи неподвижна гумите "улягат" и от студеното си държат яйцевидната форма няколко стотин метраFiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар