Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Oткъде да си купя механизма който разпъва челюстите ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

... механизма който разпъва челюстите (накладките) на Мареата , или казано по друг начин : това дето "саморегулира" накладките? Въпроса ми е към някой който е сигурен че го има еди-къде си и цена? Приемам също оферти и за втора употреба ? 0898 549 110Редактирано заглавие на темата."Модераторски екип на fiat-bg.org"

Re: Oткъде да си купя ...?

snaiperisto написа:
    ... механизма който разпъва челюстите (накладките) на Мареата , или казано по друг начин : това дето "саморегулира" накладките? Въпроса ми е към някой който е сигурен че го има еди-къде си и цена? Приемам също оферти и за втора употреба ? 0898 549 110
    ?

Коментар

Oткъде да си купя ...?

провери по моргите това нещо не се търси често и освен на моргата другаде не се сещам къде ще намериш само тази част
      уно 1300д

Коментар

Аз си купих два такива механизъма от Nikola Nikolov. Иначе почти година карах без тях докато намеря - само трябва се натяга ръчната от време на време.Като търсиш задължително носи старите защото аз два пъти купувах такива които не стават. За жалост има много видове.Дори тези които купих бяха от Марея JTD но по дълги от моите, обаче успешно прехвърлих пружините на моите и сега всичко е ОК

Коментар

ilkor написа:
          - само трябва се натяга ръчната от време на време.
          Не е само до ръчната проблема без тях.Ролята на тези механизми е да поддържат накладките максимално близо до барабана от което задните спирачки си изпълняват правилно ролята.Когато липсват въпросните механизми след износване на накладките течността нужна за разтваряне на челюстите трябва да бъде с повече обем ,но преди да стане това предните спирачки вече са си свършили работата.Резултата е:интензивно износване на предни накладки и почти никакво на задни.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Така е но при цена от 107 лева на парче в магазина по добре да се поизносят накладките А на мен ми трябваха само 2 пружини от тях ... останалото си го имах.

Коментар

правилно
              уно 1300д

Коментар

Втора употреба- всички пружинки с накладките е около 30лв.
                Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Ами аз ги взех от колега във форума за по 10 лева но проблемът беше че не бяха еднакви с моите - нито можеха да се сложат нито да се вземат пружинките.Попадах все на един вид който при мен не ставаше - дано колегата да има по голям късмет и да е с по масовия модел.
                  Прикачени файлове

Коментар

ilkor написа:
                    Ами аз ги взех от колега във форума за по 10 лева но проблемът беше че не бяха еднакви с моите - нито можеха да се сложат нито да се вземат пружинките.Попадах все на един вид който при мен не ставаше - дано колегата да има по голям късмет и да е с по масовия модел.
                    Мойте са по-различни от това на снимката.

Коментар

Това са най масовите които намирах. Ето как изглеждаше моето преди да го оправя."Майсторите" така ми го бяха сложили без пружината че се беше завило и изпаднало в барабана ...
                      Прикачени файлове

Коментар

На Мареата е същото като това второто.КАто гледам му липсва мехнизъма който го кара да се развива.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

ilkor написа:
                          Така е но при цена от 107 лева на парче в магазина по добре да се поизносят накладките А на мен ми трябваха само 2 пружини от тях ... останалото си го имах.
                          нови в магазина на АХМ са по 58.50 оригинални
                          Прикачени файлове
                          Marea Weekend TD100 HLX
                          Големия Кораб

Коментар

ohooo написа:
                            ilkor написа:
                            нови в магазина на АХМ са по 58.50 оригинални
                            Така е...ама това ми изглежда като "грабеж".

Коментар

В Евро07 проверихте ли ? Там наистина имат всичко - ако не на момента, то до 1 седмица го внасят.
                              Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Коментар

Working...
                              X