Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги ще сменям задни накладки и задни амортисьори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Би трябвало да станат, за Ланча У са същите, но на Браво 1.2 са други. На axm-auto.com на картинката изглеждат като твоите.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Колега притеснява ме тези неща който съм подчертал.Да те питам ти твойте нали си ги сменял твойте с такива неще ли бяха(като тези подчертаните)
      Прикачени файлове
      Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Колеги днеска извадих барабаните смених накладките схванах как става регулирането.Но искам да попитам за барабана барабана има около 1мм. ръб много ли е това трябва ли да ходя да ги престъргвам при стругар.

Коментар

добре е да се махне тоа ръб, че първо по-добре се регулират спирачките, воторо следвашата смяна ще ти бъде приключение
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ами тя и тази беше приключение доста чукане, а да питам можели жилото на ръчната от някъде да се регулира.

Коментар

6ma7ka7a написа:
              Ами тя и тази беше приключение доста чукане, а да питам можели жилото на ръчната от някъде да се регулира.
              чукане щото не знаеш как се вади- има си резби и като навиеш 2 болта изхвърля барабана, ама като има ръб сваля и челюстите. как да е- жилото се стяга от самата ръчна под маншончето с ключе 13
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

А каде точно се навиват тези болчета и какви са тези болчета аз на барабана имам само отвори за джантите и фиксиращите болтове, а и още един отвор предполагам за изхабеното феродо.

Коментар

отвора е за регулиране отвън на саморегулиращите механизми ама трудна работа- да о свиеш и така като имаш ръб да можеш да извадиш барабана. там където са фиксиращите болтове има фаска на самата главина, а отвора в барабана е по голям и с резба. т.е. фикс болтове са 6 мм, а отвора е барабана е 8 мм и като навиеш болт 8 мм опира във фаската на главина и избутва самия барабан, вместо да бухаш с чука и щангата. едно време дори и жигулите имаха такива механизми ако ен го знаеш номера е доста кофти
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Коментар

Колата ми е трупчета и барабаните са свалени и утре ще ходя на стругар.Между другото да питам колегата спарк или някой друг от Бургас къде има стругар който да се занимава с барабани и да е добър.Ето малко снимки.
                      Прикачени файлове

Коментар

Не знам колега, аз си взех нови барабани. Преди 2 години бяха на някякви смешни цени 40лв двата или ако не бяха и по-малко. А ръчната ако ти се е охлабила предполагам не си разтворил челюстите достатъчно преди да сложиш барабана. Почти съм сигурен, че и твоите спирачки нямат саморегулиращ механизъм от този с винта. Същото беше и при мен, трябва максимално да отвориш челюстите, така че барабана да влиза с малко зор и почукване тук-там. След като го сложиш дърпаш ръчната и натискаш спирачката силно и ще чуеш как прещракват 1-2 зъба и ще се наместят накладките.
                        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                          Не знам колега, аз си взех нови барабани. Преди 2 години бяха на някякви смешни цени 40лв двата или ако не бяха и по-малко. А ръчната ако ти се е охлабила предполагам не си разтворил челюстите достатъчно преди да сложиш барабана. Почти съм сигурен, че и твоите спирачки нямат саморегулиращ механизъм от този с винта. Същото беше и при мен, трябва максимално да отвориш челюстите, така че барабана да влиза с малко зор и почукване тук-там. След като го сложиш дърпаш ръчната и натискаш спирачката силно и ще чуеш как прещракват 1-2 зъба и ще се наместят накладките.
                          Колега гледам в AXM има барабани ама немога да ръзбера двата ли са 36 или единия.

Коментар

6ma7ka7a написа:
                            spark написа:
                            Колега гледам в AXM има барабани ама немога да ръзбера двата ли са 36 или единия.
                            май са по 1 , цената , не са комплекти.ако не ти е прехвърлило износването максималния диаметър - по-добре си престържи старите.макс. диаметъра е маркиран на самия барабан отвътре.

Коментар

Накрая ще си взема едни дискове спирачки за отзад.

Коментар

6ma7ka7a написа:
                                Накрая ще си взема едни дискове спирачки за отзад.
                                на бас че няма да го направиш ?

Коментар

Working...
                                X