Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задното колело почти не спира...???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колата е Мареа комби и задното дясно колело след смяна на накладки неще да се саморегулира...демек накладките са по-затворени и като натисна спирачка им трябва доста по-голям ход за да опрат в барабана. Та струва ми се че трябва да се саморегулира този механизъм ... а не ще ?

ако сега си ги сложил да знаеш трябва да мине време да си улегнат.Предполагам не си разстъргал барабаните и сега накладките опират тук там покарай малко направи някой друг километър и после виж ко става

Коментар

Регулирай ръчно така ,че накладките леко да опират в барабана.От там нататък саморегулиращия механизъм си знае работата.Основна грешка при смяна на задните накладки е навиването на този механизъм докрай след което той попада в положение в което не може да работи.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Отдавна съм ги сменял . А като разпъна ръчно накладките още малко , не мога да си сложа барабана?

Коментар

snaiperisto написа:
          Отдавна съм ги сменял . А като разпъна ръчно накладките още малко , не мога да си сложа барабана?
          пакумба беше писал за подобен проблем и го е решил със смяна на механизма за саморег. с такъв от морга(едит маий беше илкор а не пакумба )

Коментар

колега пробвай да го обезвъздушиш при мене от това беше.първото натискане изобщо не хващаше но след обезвъздушаването е бомбакове от раз
            уно 1300д

Коментар

какво стана колега оправи ли го и от какво беше
              уно 1300д

Коментар

Re: Задното колело почти не спира...???

evgeni9210 написа:
                какво стана колега оправи ли го и от какво беше
                Ами на мене проблема ми е че на моя механизъм му няма "пластината" която "законтря" зъбното колелце , за момента съм го вързал с тел за да не се "събира" механизма и определено има резултат , искат ми около 60лв. за тоя механизъм и ми се виждат много , та ще си търся стар.

Коментар

В евро 07 провери ли цената ? Все си мисля че трябва да е по-малко от 60лв. На скоро купувах комплект пруйини и пластини за задни спирачки за Брава и сената беше около 18 лв.
                  Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Коментар

Working...
                  X