искам да питам, наскоро си смених предните две гуми с нови, защото едната беше крива от което ми се е разбил и дясния носач но малко луфт има.въпроса ми е да го сменя ли, има ли някаква опасност, в смисъл сега държи права посока и нямам възможност да го сменя, може би до месец, та дали ще ми изхаби новите гуми така или няма опасност.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за носач
Collapse
X
-
колега, не че не ти вярвам, ама ти на кое викаш носач?СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
u_bo
-
А каква е причината да е износена гумата?В повечето случаи проблема не е в разбити шарнири или тампони.Те не са чак толкова фатлни за неравномерното износване колкото не добре регулирана предница,както и дефекти в следствие на силни удари по неравности рефлектирали върху окачването на Макферсона за купето.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Humppa
Да не отварям друга тема, гледам, че тук става въпрос за окачването на макферсона. Как се проверява, дали то се е здухало?
Коментар
-
Проверката може да ти я направи специалист по предници.Страничният наклон е фиксиран и той не се регулира.Често след удар в дупка или нещо подобно става така че този наклон се нарушава вследствие на изкривяване на ботуша на купето за който е захванат Макферсон-а(мастото къддето амортисьора се държи за купето).Тогава по параметрите на производителя колата трябва да отиде при тенекеджия за да и оправят геометрията(някой на това му казват стенд за опъване).Ако този наклон е нарушен последствията за гумите са фатални.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Re: Въпрос за носач
super_angel28 написа:искам да питам, наскоро си смених предните две гуми с нови, защото едната беше крива от което ми се е разбил и дясния носач но малко луфт има.въпроса ми е да го сменя ли, има ли някаква опасност, в смисъл сега държи права посока и нямам възможност да го сменя, може би до месец, та дали ще ми изхаби новите гуми така или няма опасност.Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар