Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиране на колата при завиване надясно

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спиране на колата при завиване надясно

Колеги имам следния проблем ... като карам на 1-ва леко едвам се движа и като завия пълен десен колата спира ..... все едно съм натиснал леко спирачката! И това е от скоро!!!Но после като изправя волана всичко се оправя ..... и после като завия пак да видя дали така ще стане .... нестава ... този номер ми го прави когато си иска но не е всеки път. КОЛАТА Е ФИАТ БРАВО 1.6 16VМОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ!!!

Спирачните маркучета са първата и най-вероятна причина.
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

Коментар

Маркучлета на спирачките *трудно* но външно каре със сигорност. :D

Коментар

qnisZ написа:
        Маркучлета на спирачките *трудно* но външно каре със сигорност. :D
        Е да де ама не сме го чули да се обажда Yellow_Flash_Colorz_PDT_22

Коментар

stanleyhacker написа:
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
            stanleyhacker написа:
            И какво въздейства на маркучите при завой,за да спре колата,че не мога нещо да си го представя...Аз също мисля,че е каре..

Коментар

Да и аз мисля , че са маркучите...!Купих нови но сега трябва да купувам и металните тръби защото немогат да се развият!

Коментар

Sash0 написа:
                И какво въздейства на маркучите при завой,за да спре колата,че не мога нещо да си го представя...Аз също мисля,че е каре..
                Ако са остаряли маркучетата и ако е не е сменяна спирачната течност, маркучетата започват да се разпадат и когато някое парченце гумичка застане на някой завой на маркуча, при неговото огъване в завой се създава леко налягане, достатъчно да усетиш как спира колата , когато караш бавно. Аз имах същия проблем , но при завой наляво. Аз се отървах по-леко - само със смяна на спирачна течност, но това е временно, новите маркучета ми стоят в багажника, и при всеки удобен момент ги сменям.
                FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                FIAT UNO 1.5

Коментар

Неможаха да ми се развият от горната страна маркучите и сега трябва да сменям и тръбичките , защото няма махане.А някой да знае колко пари и къде мога да ги намеря , защото обиколих няколко места и казаха , че нямали ?

Коментар

PB 5976 BC написа:
                    Неможаха да ми се развият от горната страна маркучите и сега трябва да сменям и тръбичките , защото няма махане.А някой да знае колко пари и къде мога да ги намеря , защото обиколих няколко места и казаха , че нямали ?
                    Кой беше тоя специалист който не можа да ги развие тези маркучета?Понякога се изисква малко търпение,агресивни течности и газов поялник и всичко става
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Аз , ама прецаках!Тапанарите които са го измислили това захващане с меден накрайник са много прости.С какво ли не пробвах и от много физическа сила така загладих горе гайката , че няма с какво да се хване вече и да се отвърти.Някакви съвети други.

Коментар

Тръбички трудно ще намериш оригинални (но се случва) . Другия начин е да отидеш в магазин където да ти направят тръбички ,като има занесеш за мостра старите. Там ще ти сложат щуцери, ти само ще си ги поогънеш според мястото, ако е необходимо.
                        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                        FIAT UNO 1.5

Коментар

Колеги, извинете че ви внасям малко Моля, помислете дали проблемите които имате са свързани конкретно с това че колата е с бензинов двигател. Вече няколко теми в бензиновия раздел се пускат, които нямат нищо общо с бензиновия двигател, а съдържат полезна информация, която ми помогна в няколко случая. Ето, и текущата тема няма нищо общо с бензиновия двигател. Така и форума ще бъде по-подреден, и по-лесно ще се намират темите. Има хора които рядко или никога не влизат в даден раздел. Аз например никога не съм отварял газовия раздел. Надявам се че ме разбирате. Благодаря.

Коментар

PB 5976 BC написа:
                            Тапанарите които са го измислили това захващане с меден накрайник са много прости.С какво ли не пробвах и от много физическа сила така загладих горе гайката , че няма с какво да се хване вече и да се отвърти.Някакви съвети други.
                            Меден е нарайника,за да не запича от температурата(явно няма много полза от тва).Развива се така,че първото движение да е рязко,иначе става като при теб.

Коментар

Ключ шестограм рязан

За развиване на маркучите се ползва ключ шестограм рязан фабрично .Така не могат да се загладят ръбовете и не се увиват металните тръби.Продават се, но са по скъпи към 12 -15 лв
                              hmilev

Коментар

Working...
                              X