Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вибриране на волана при шофиране

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вибриране на волана при шофиране

колеги от извесно време виждам и усещам, като карам волана ми постоянно вибрира, преди не беше така, като че ли.от какво може да е ?гумите ми са 15 цола 195/45 мисля, ако не се лъжа за това 45, да не е нещо от тях, защото доста се износиха, но имат грайфер още.какво мислите, че може да е, не съм я карал на сервиз, защото всички са мошеници и исках първо да се допитам до форума от какво може да е .четох из форума и да не би да ми е от джантите, напоследак много карам и дупки и къде ли не не съм пропадал.

Имаш крива гума колега.Опиши поведението на волана при различните скорости и кога изчезва вибрацията.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

мерси за отговора колега, ами непръкаснато е това вибриране, утре ще отида да ми ги балансират, не знам преди го нямаше това.да ти кажа повече, като че ли се усеща на по-малки скорости, а на по високи намалява, но пак се усеща

Коментар

започни с проверка на гуми и джанти.
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

Крива гума се усеща като тресене около 80 км/ч. Ако е постоянно тресенето сигурно е придружено със шум - тупкане или стържещо виене в зависимост от скоростта. Виж си болтовете по гумите.
          Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

то не е точно вибриране, а по скоро клатене, ами на бавна скорост, като карам като че ли повече се усеща.клати се волана наляво-надясно и така е като карам, шумове няма само, като правя някой завой на кръстовищетонещо чуква там при окачването.нямам и време да ида да я видят, но днес ако мога ще се отбия да я види един майстор, дето го познавам да си каже думата, а и да я качим на подемника да я огледаме отдолу.

Коментар

Първо мини през някой гумаджия за баланс на 4-те гуми.
              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
              бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
              сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
              ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Колеги верният отговор е че има жабка по гумата аз имам същия проблем. и си видях даже 2 жабки с др гуми "НЕМА ДА ТРОПНЕ, НЕМА ДА КЛОПНЕ"
                Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Коментар

Виж да не са спаднали, че аз наскоро имах случай едната да ми спадне на 1.2 атмосфери и се усещаше люшкане във волана.

Коментар

Носачи.
                    Ex Fiat 126P
                    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS
                    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                      Носачи.
                      и мене това ме самнява че преди година ги смених с едни турски боклуци,даже не помня ква марка бяха и може и от тях да е но и преди бяха износени обаче не помня таи да се клатеше.от баланс нее щото ми казаха че симптомите са други тогаванямам и време да отида да я дигнем на подемника да я огледаме.днес ще отида в 13 часа ,дано го намеря тоя майстор и ще стане ясно от какво е.

Коментар

trace написа:
                        Носачи.
                        и що си толкова категоричен.....?абе гледам аз че човек си има някакво м нение и чака да чуе това което иска да чуе, и много често подминава истината с лека ръка.както се казва Anyway, не сме гадатели и врачки, погледнете колата при някой който си има хабер, от реглаж на предница, и все пак задължително преди това през баланс на гуми.
                        СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                        бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                        сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                        ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
                          trace написа:
                          Носачи.
                          и що си толкова категоричен.....?абе гледам аз че човек си има някакво м нение и чака да чуе това което иска да чуе, и много често подминава истината с лека ръка.както се казва Anyway, не сме гадатели и врачки, погледнете колата при някой който си има хабер, от реглаж на предница, и все пак задължително преди това през баланс на гуми.
                          Щото имах същият проблем. И защото най-малкото съм бил гумаджия 4 години.Естествено не съм карал неговата кола и не знам как точно му бие волана, но съм почти 100% сигурен, че не е от баланса.Иначе и при мен беше така както го описва, и аз тръгнах по лесния път - преглед за криви гуми, баланс.Ама не - оказаха си се носачи и след тяхната смяна всичко "заспа".Иначе най-добре да си отиде да му видят колата, аз също не съм врачка и по описание могасамо предположение да дам.
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

нее от баланса,ходиих преди малкона майстор и я видяхме отдолу,гумата ми си е заминала едната заедно с носача.и е крива от там така люшка волана,ще си копувам гуми.ай мерси за отговорите,прехварлям се да питам за гуми сега че ми предлагат едни корморан за 77 лв ама бях чул че са боклуци :D

Коментар

търсих из форума за гуми ама или съм сляп или няма.ай някой ако има наблюдение или има опит да ми каже какви гуми да си взема имам и друг въпрос,всесезонни гуми нали има,защото ми предлагат едни и казват че били пролет лято есен,без зима това ли е всесезонна гума или ми пробутват квото имат извинявам се ако нее тука мястото за тези ми вапроси но не намерих къде другаде.

Коментар

Working...
                              X