Здравейте, днес като шофирах и ми направи впечатление, че когато натисна спирачката, се чува шум, все едно от някъде изпуска въздух.. Като на автобус, но по-малко Може и да е нормално това, но до сега да не сам забелязала... Ако не е къде е проблемът?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шум при натискане на спирачка?
Collapse
X
-
По добре да ти се струва това ,че ме навежда мисълта за повредено серво на спирачките.От там може да идва засмукването на въздуха.Следи за промяна в усилието за натискане на педала т.е. дали се втвърдява.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Не мога да кажа, че се втвърдява, по-скоро понякога малко повече потъва... Днес си бях отворила моя прозорец(обикновено отварям другия, че моя трудно се вдига), за да чуя по-ясно някакъв странен шум, който се чува отпред до гумата някъде и е все едно таса ми дрънчи, но когато минавам през дупките, само дето ги бяха махнали в сервиза и не съм ги слагала... стърже нещо на метал през дупките, а на легнали полицаи не се чува... Не знам дали има общо това, сигурно е друго. Този шум от спирачките по този повод го чух, може и да е отдавна. Сега пак я карах, доста силно се чува този въздух, иначе спира колата. Питах един познат, и той се насочи към сервото на спирачките, или хидравлична помпа... Накара ме да запаля колата, на свободна и на ръчна да завъртя изцяло наляво и да задържа, после надясно... така се помпела хидравликата или нещо такова покарах малко, пак същото Мога ли да остана без спирачки заради това? в сервиз ли да я карам утре?Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
Ако си подготвена и очакваш нещо няма да останеш без спирачки ако загубиш усилването от сервото по скоро ще стане много твърд педала ,но натискаш по силно е спира пак.Сега си мисля дали може за момент да се изолира това серво за да се локализира проблема.Като за начало може да направиш следните опити.Палиш колата и натискаш педала на място ако се появи това засмукване ясно е ,че сервото се нуждае от ремонт.Натискаш педала на спирачката и в този момент палиш то тогава педала трябва да потъне значително от помоща на сервото.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
На въздух ми прилича... Трябва утре да накарам някой да я покара и аз да чуя отстрани как звучи точно, но не бих го определила като накладки, тях ги сменях на предната кола и е различен шума... В случая я пускам по наклон на свободна, и натискам бавно спирачката, намалям, без да спирам и се чува този въздух... а като натисна до долу педала за да спра, не се чуваFiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
Евалата на ивалена за нервите.Аз ако бях нямаше да издържа.Проблема ми се вижда достатъчно сериозен че да отидеш веднага на сервиз.Когато ми се наложи да карам с твърди спиракчи-теглеха ме,спирането не беше просто трудно ами направо конфликтно.ПП Не трябва ли ако са накладки да светне една лампа?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар