Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свиреща накладка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Свиреща накладка

Здравейте.Имам следния въпрос- имах проблеми с една нова накладка, свиреше още като я сложиха(предна лява).Като засвири (прави го най-вече като друсне в дупка) леко докосвам спирачката с левия крак и спира и така до следващата дупка.казаха ми в един сервиз, че старата накладка си направила ръб на диска и новата за това свирела-пилиха я но ефект никакъв.Пак свири, а вече ми се струва, че старже.Педала на спирачката увеличи хода си и вече ми се струва , че по лошо даржат спирачките.накладките са от 25 лв. едната, ама не знам каква марка са. Вече минах 10000 км и става по- лошо. Дайте съвет! Аз мисля да сменя пак накладките, но този път и дисковете.Ако съм прав ми кажете какви накладки и дискове да си купя. Препоръчайте ми някаква марка. Колата е браво 1.6/16V/96/103
    фиат браво sx 1.6/16в/96

Ако ти се опира накладката в диска е много опасно, защото се нагряват зверски дисковете и може да стане лошо. За марки накладки и дискове има много теми, потърси с търсачката. Аз лично съм с дискове Брембо и накладки Текстар.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Re: Свиреща накладка

kristian_22 написа:
      Здравейте.Имам следния въпрос- имах проблеми с една нова накладка, свиреше още като я сложиха(предна лява).Като засвири (прави го най-вече като друсне в дупка) леко докосвам спирачката с левия крак и спира и така до следващата дупка.казаха ми в един сервиз, че старата накладка си направила ръб на диска и новата за това свирела-пилиха я но ефект никакъв.Пак свири, а вече ми се струва, че старже.Педала на спирачката увеличи хода си и вече ми се струва , че по лошо даржат спирачките.накладките са от 25 лв. едната, ама не знам каква марка са. Вече минах 10000 км и става по- лошо. Дайте съвет! Аз мисля да сменя пак накладките, но този път и дисковете.Ако съм прав ми кажете какви накладки и дискове да си купя. Препоръчайте ми някаква марка. Колата е браво 1.6/16V/96/103
      Най - добре е да се направи оглед от компетентен човек и тогава да се дават пари. За накладки бих заложил на ATE, LUCAS, REMSA. За дискове нека кажат колегите дето скоро са сменяли, че с тия ментета.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

как така си сменил "едната накладка"?? По принцип се сменят и 4-те (мисля че говорим за предни) - имаш 4 броя накладки, по 2 за всяко колело. и тези от 25лв. почти е сигурно че не са стока. Дискове... колегата по-горе е написал от какво е доволен, аз ще добавя че съм доволен от Бендикс дискове (Оптимал НЕ, на жената баща и е с такива, и каза че са се изкривили, а той в никакъв случай не е "състезател"). В момента съм с накладки "Permafuse", които... абе стават. за парите си са ОК, ама аз нямах избор. Ти ако можеш вземи нещо по-читаво (текстар, червено феродо, АТЕ).
        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Провери си личните съобщения. Така! Свиренето се е проявило след смяна на накладки. Майсторите за съжаление може да са те фкарали в един гаден филм. Какво имам в предвид. Не знам дали пред теб са ги сменяли, но някои от така наречените "майстори" връщат буталата на цилиндрите при разхлабени водачи или направо единия е развит. Резултата е незабележимо изкривяване на водач и задържане на накладка. Сега ако кажеш, че и външната накладка е износена повече ти гарантирам че е това.Поздрави!
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
          X