Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремонт задни спирачки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ремонт задни спирачки

Дайте съвети лесно ли се сменят челюсти на задни спирачки (не дискови). Ако е възможно дайте съвети за по бързо монтиране. П.П: Колата е Фиат Браво 1.6 16V
    Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Re: ремонт задни спирачки

sharky871 написа:
    Дайте съвети лесно ли се сменят челюсти на задни спирачки (не дискови). Ако е възможно дайте съвети за по бързо монтиране. ПП: Колата е Фиат Браво 1.6 16
    ако не сси го правил не те съветвам да експериментираш - все пак това са СПИРАЧКИима една основна тънкост - с малка отверка , през сервизния отвор се навива с бутане (май нагоре) гайката на регулиращото устройство. така накладките се събират и вадиш барабана БЕЗ УСИЛИЕ.не забравяй първо да си отпуснеш жилото на ръчната.!!! Виждал съм ’майстори’ да объркват демонтажа - гадно е да знаеш че може да ти са прецакали нещо по спирачките.

Коментар

знам че си прав u_bo но все пак ме сърбят ръцете да си я пипна колата.
      Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Коментар

Запретни ръкави и започвай като помниш всичко как е било преди да го демонтираш.Ако не можеш да помниш снимай с фотоапарат и после ако объркаш нещо да се справиш по лесно.Ако колата ти разполага със саморегулиращи механизми на задните спирачки знай ,че трябва добре да почистиш резбата на механизма и той да се върти свободно.След като монтираш новите накладки ще се наложи да ги събереш малко за да вкараш барабана.В никакъв случай не навивай саморегулиращия мехнаизъм докрай защото ще има да чакаш доста докато той доближи самите накладки до барабана на разстояние в режим на готовност.Не се чуди ами започвай и още нещо всички пластинки по самия механизъм трябва да са здрави,еластични и чисти.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
          Запретни ръкави и започвай като помниш всичко как е било преди да го демонтираш.Ако не можеш да помниш снимай с фотоапарат и после ако объркаш нещо да се справиш по лесно.Ако колата ти разполага със саморегулиращи механизми на задните спирачки знай ,че трябва добре да почистиш резбата на механизма и той да се върти свободно.След като монтираш новите накладки ще се наложи да ги събереш малко за да вкараш барабана.В никакъв случай не навивай саморегулиращия мехнаизъм докрай защото ще има да чакаш доста докато той доближи самите накладки до барабана на разстояние в режим на готовност.Не се чуди ами започвай и още нещо всички пластинки по самия механизъм трябва да са здрави,еластични и чисти.
          Мерси за съвета.Благодарско
          Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Коментар

Колеги ако може ми споделете мнения и съвети каква марка да са защото ми предлагат за 30 лева и за 65 лева задни. Какви точно да са.
            Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Коментар

sharky871 написа:
              Колеги ако може ми споделете мнения и съвети каква марка да са защото ми предлагат за 30 лева и за 65 лева задни. Какви точно да са.
              TRW(Lucas) или Ferodo...
              M-Benz E 250 TD 150hp
              M-Benz 200d 75 hp
              Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Мерси
                Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Коментар

Re: Ремонт задни спирачки

sharky871 написа:
                  Дайте съвети лесно ли се сменят челюсти на задни спирачки (не дискови). Ако е възможно дайте съвети за по бързо монтиране. П.П: Колата е Фиат Браво 1.6 16V
                  НЯМА ДА ТИ Е ЛЕСНО

Коментар

don rosi написа:
                    sharky871 написа:
                    НЯМА ДА ТИ Е ЛЕСНО
                    няма, към 15 мин със свалянето на колелото
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                      don rosi написа:
                      sharky871 написа:
                      НЯМА ДА ТИ Е ЛЕСНО
                      няма, към 15 мин със свалянето на колелото
                      ако си го правил и преди.НО ако не си

Коментар

правил съм го само че на Корса Б. и там ставаше бързичко първия път ги смених за 50 мин а втория за 30.Тук обаче ми се струва че е по голяма играчка?
                        Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Коментар

чак сега стигнах до бокса ама не защото сега стигнах а защото вече не може да се кара стърже да си е** м*****. Всички майстори ми викат ела след 1 седмица ела след 3 дена и накрая ми писна и сега като друг път пак самичък ще се мъча Ще разправям после какво се е случило да ви кажа дали да се захващате или да си чакате за майстор
                          Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Коментар

sharky871 написа:
                            чак сега стигнах до бокса ама не защото сега стигнах а защото вече не може да се кара стърже да си е** м*****. Всички майстори ми викат ела след 1 седмица ела след 3 дена и накрая ми писна и сега като друг път пак самичък ще се мъча Ще разправям после какво се е случило да ви кажа дали да се захващате или да си чакате за майстор
                            има тънкост при закачането на пружините, ама ще се сетиш като погледаш и помислиш. пс: мерси за снимката
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

На мен точно "майстори" в сервиз си оставиха ръцете при смяна на накладки.Как са монтирали механизма - след 2-3 седмици едва ни ми се запали едната гума,добре че случайно я забелязах.Чисто новите накладки се бяха опекли. Последва повторна смяна на накладки при които се оказа че механизма не работи коректно.При всяко дърпане на ръчната затяга все повече и повече. Както и да е - почнах да търся и не ползвах ръчната ...След по малко от седмица обаче както си карам същата гума направо блокира и започна да се тътри. Добре че беше пред нас и карах с 5-10 км/чРазглобих барабана и механизъма изпадна - явно са го сложили халабаво за да не затяга но много хлабаво...В момента карам без него като ме предупредиха че ефекта ще е като на по старите коли - с износване на накладките педала ще потъва все повече и повече.Така че от една невинна смяна на накладки можеше да се пречукам някъде ...А сервизът където правиха всички операции е Друмник - уж квалитетен и скъп сервиз специализиран за окачване и ходова част ...Втория път като отидох да си взема колата приемчика ми каза - "където са ти правили накладките първия път са си оставили ръцете"На което аз му отговорих - ами тук ми ги правихте ... От тогава вече всеки път си взимам фактура ...Преди това са правили и други ремонти по колата - смяна на носачи, смяна на предни накладки и дискове, смяна на помпата на съединителя - не съм има проблеми ...

Коментар

Working...
                              X