Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на стабилизираща щанга

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Можеш да сложиш всякакъв тампон, само да е с верните размери. На моята вътрешния диаметър (диаметъра на щангата) е 18 мм, но не е за Мареа.Настройте се психически, че може да се скъса някой болт.
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Re: Ремонт на стабилизираща щанга

Fullscreen написа:
      Колеги знаете ли къде в София могат да ми сменят тампоните на стабилизиращата щанга, но само тях без цялата щанга, че тя струва към 400 кинта цялата. Ако някой е правил тази процедура моля да сподели!?
      Колега, сменях тези тампони на мойта Marea. Операцията стана без демонтаж на щангата. Действително оригиналните тампони са занитени - трябва да се развалцоват внимателно (срава с бормашинка и бургия 10 или 12 mm - не съм сигурен) и да се отворят с отверка. След това се поставят новите, стисва се с клещи за да влязат втулките в гнездата, плъзват се обратно по щангата и се затягат на мястото си. Трудно е придвижването на оригиналните тампони до края на щангата, където да можеш да ги развалцоваш. Аз намазах щангата леко с грес и се получи. А самите тампони струват около 16 лв. парчето. На щангата има и едни пластмасови пръстени - те фиксират положението на тампоните. Постарай се вътрешните да не ги местиш, за да си дойдат тампоните точно на място. Успех!
      2001 Marea 1.9 JTD

Коментар

Working...
      X