Можеш да сложиш всякакъв тампон, само да е с верните размери. На моята вътрешния диаметър (диаметъра на щангата) е 18 мм, но не е за Мареа.Настройте се психически, че може да се скъса някой болт.
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Колеги знаете ли къде в София могат да ми сменят тампоните на стабилизиращата щанга, но само тях без цялата щанга, че тя струва към 400 кинта цялата. Ако някой е правил тази процедура моля да сподели!?
Колега, сменях тези тампони на мойта Marea. Операцията стана без демонтаж на щангата. Действително оригиналните тампони са занитени - трябва да се развалцоват внимателно (срава с бормашинка и бургия 10 или 12 mm - не съм сигурен) и да се отворят с отверка. След това се поставят новите, стисва се с клещи за да влязат втулките в гнездата, плъзват се обратно по щангата и се затягат на мястото си. Трудно е придвижването на оригиналните тампони до края на щангата, където да можеш да ги развалцоваш. Аз намазах щангата леко с грес и се получи. А самите тампони струват около 16 лв. парчето. На щангата има и едни пластмасови пръстени - те фиксират положението на тампоните. Постарай се вътрешните да не ги местиш, за да си дойдат тампоните точно на място. Успех!
Коментар