Колеги знаете ли къде в София могат да ми сменят тампоните на стабилизиращата щанга, но само тях без цялата щанга, че тя струва към 400 кинта цялата. Ако някой е правил тази процедура моля да сподели!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на стабилизираща щанга
Collapse
X
-
Уффффф! Лоша работата! Сигурен ли си, че са износени тия тампони? ’Щото на моето типо са вече 19 годишни и не са мръднали! А и другите колеги не са се оплаквали... Пък нали типото и мареята са със сходно окачване!Проблема е, че двете черупки, които обхващат въпросните тампончета са занитени едно за друго, като нитовете представляват тънкостенни цилиндрични израстъчета на едната черупка и влизат в отвори в другата! Изглежда лесно, но новите тампони ще се съпротивляват много, нитчетата е важно да си влязат без да се деформират и пак да се развалцоват! Операцията естествено става на менгеме и е необходимо да се демонтира цялата щанга (което ще рече - демонтиране на моста от колата)! Така, че операцията не е въпрос само на отвиване на няколко болта! За София сервиз не мога да кажа, но един съвет от мен - стой при механиците и гледай! Тънка работа е! Не презанитят ли нитчетата коректно или пък ги деформират (което автоматично означава свръхбързо изноаване на новите тампончета) - вдигай панаирите!
Коментар
-
Vladim написа:///// написа:...Проблема е, че двете черупки, които обхващат въпросните тампончета са занитени едно за друго! Така, че операцията не е въпрос само на отвиване на няколко болта!
Коментар
-
Пролетта подменях неща по окачването в сервиз в Младост. Майсторите сами предложиха освен носачите, за които бях отишъл, да сменят и тези тампони.Показаха ми после старите - бяха станали на "мекици".Ако беше толкова трудно, надали щяха сами да се натискат за 20-30 лв. отгоре....А колата чувствително утихна.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
А едно гадно скърцане с ниска скорост по неравен път? Все едно ще се разпадне нещо, но като изляза на равното и всичко е ОК...?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Трябваше да започнеш от тук http://axm-auto.com/Име на продукта: Т-н стаб. щанга - 19Производител: не е въведенОписание на продукта: Каталожен номер: B.4532Оригинален номер: 46513111, 46460284Цена на продукта: 16,50 лв.(Цената е с включен ДДС)Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар