Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заминала ли е рейката?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Заминала ли е рейката?

Още като взех колата си имаше леко скърцане от рейката (хидравлична) , но леко. Направи ми впечатление, че го има дори при изгасена кола, като въртя волана при някои условия. Но последно време се влоши работата и започна да ме плаши. Особено при по-голямо натоварване при ляв волан започна да свирискърца сериозно. Сложох малко грес под маншоните, опитах да сменя хидравличната течност по метода с изсмукването от казанчето, и наливане на нова - пет пъти, общо 1 литър. Не се избистри тотално, но стана по-добре. Резултатът е пълна нула. Някой ще ми каже ли дали ще се убия някъде скоро,защото често пътувам извън града?
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

едва ли при висока скорост и да изгубиш хидравлика ще ти пречи. проблема е в града зависи какво е свиренето, ако е като просвирването на ремъка на алтернатора тогава се получва следното- при краен волан помпата почва да затяга и ремъка на тласъци приплъзва. много често се чува при фв пасат и голф 3 или поне на мен при тях ми прави по-често впечатление.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Само да питам...нямаше ли нещо за обезвъздушаване на хидравличната система след наливане на нова течност/крайно дясно и след тва крайно ляво ,по няколко пъти/ ??? Ако не си обезвъздушил може това да е причината,че няма промяна !?
      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
      http://www.keepfighting.ms

Коментар

По-интересното е че свирене се получава и ако колата е изгасена. Тя наистина не ме притеснява хидравликата, колкото самата рейка, може ли да се счупи нещо. Иначе аз не съм я палил в моментите с изсмукана хидр. течност и едва ли е влязъл въздух. а и след всяка смяна си въртях волана натам насам.
        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
        FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
        FIAT UNO 1.5

Коментар

Working...
        X