Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предницата на Брава JTD тресе при силно натиснати спирачки ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Баси загадката. И на мен ми тресе като спирам рязко над 80 км/ч. Никога не съм сменял задни барабани и накладки, само свалих скоро барабаните да позагладя ръба, та се чудя да давам ли 100+ лева за процедурата? А много дразни това тресене. Предните ми амортисьори са изпуснали. Дали има някаква вероятност да е от тях? Съмнява ме, ама знае ли човек?
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ми то не останаха много възможности. Проверихте ли си дисковете и барабаните да не са се кривнали. На служебната кола предните спирачки почнаха да тресат яко при спиране на висока скорост, щото някои колеги ги натискат яко, а се оказва, че АБС-а натискал по-силно, отколкото дисковете можели да издържат. Смениха дисковете и тресенето изчезна. Та е възможно и при барабаните вътрешната им работна окръжност да не е вече с идеална форма и най-важното - да не се установява с просто око. Дебалансирани гуми и криви джанти ще си тресат пермаментно.
      Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
      Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

Колеги имах същия проблем и лятото се захванах,смених задните накладки и проблема ми изчезна.старите изглеждаха перфектни но ....с новите спирам по-добре и нямам такова тресене вече
        1.6 16v Abarth

Коментар

Working...
        X