Имам следният проблем. Двата ми предни лагера бяха за смяна и реших тези два дни като почивам да ги сменя. Свалих главините и ги занесох при човек да набие новите лагери на преса, както трябва.Проблема е че като си монтирах главините има луфт като хванеш колелото и го местиш нагоре надолу. Самата главина играе в шенкела. Помислих да не е от лагерите и днес пробвахме с още един комплект друга марка и пак е същото. Не знам от какво може да е и приемам всякакви идеи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Луфт в главината на Бравата? - ОПРАВЕНА
Collapse
X
-
stanleyhacker написа:Зави ли големите централни гайки с удължител около един метър? Тези гайки се завиват към 250Нм. с една дума БАЯ.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Днес най-накрая си оправих колата. Остава само да отида да ми регулират предницата.Какво се оказа - ами фалшиви лагери. Иначе за да съм сигурен така и така я разглобих за 3-ти път си поръчах от Христо и лагери (SNR) и главини (BIRTH).Гайката на карето наистина се стяга с около 1 метър рамо и здрава гидория, но мога да кажа че с лагерите от Христо нямаше луфт още преди да съм стегнал гайката, като сложих спирачният диск и пробвах нагоре-надолу дали ще се клати, но не мърдаше, а с ментетата които два пъти сменях за седмица и половина още като сложиш диска и го разклатиш и имаше луфт, абе много ментета в тая скапана държава и после колите били виновни.Още веднъж искам да благодаря на Христо (hit-ko) за оказаното съдействие и бързото изпращане на частитеFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Илко, не казвам, че няма ментета, но тези гайки ако не се завият както трябва - лагерите заминават за ден- два. Имал съм горчив опит с уното , като не бях законтрил добре едната, а освен това и във всяка книга за фиат го пише. И наистина попрочитай малко в книгите преди да почнеш някой сериозен ремонт, аз поне така правя и има какво да се научи Успех!FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
stanleyhacker написа:Илко, не казвам, че няма ментета, но тези гайки ако не се завият както трябва - лагерите заминават за ден- два. Имал съм горчив опит с уното , като не бях законтрил добре едната, а освен това и във всяка книга за фиат го пише. И наистина попрочитай малко в книгите преди да почнеш някой сериозен ремонт, аз поне така правя и има какво да се научи Успех!Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
ilko-gd написа:stanleyhacker написа:Илко, не казвам, че няма ментета, но тези гайки ако не се завият както трябва - лагерите заминават за ден- два. Имал съм горчив опит с уното , като не бях законтрил добре едната, а освен това и във всяка книга за фиат го пише. И наистина попрочитай малко в книгите преди да почнеш някой сериозен ремонт, аз поне така правя и има какво да се научи Успех!
Коментар
-
Ами след като го огледах само първите две витки са развалени. Като се навие гайката върху тях се пада вече тази част от нея дето я изкривяваш за да се законтри. Там където лежи гайката резбата е идеална и се стегна без проблем. Утре ще отида да ми регулират предницата за да съм сигурен, че няма нещо разместено по реглажа след смяната на лагерите. Поне на теория си мисля, че нищо не трябва да се е разместило. Нали само чрез накрайниците се регулират Браво/а, а те в случая не ги въртиш въобще при смяната на лагера, но за да съм сигурен утре на реглаж, че са ми чисто нови гумите на 1500км са.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
Имам един много странен шум при достигане на 40км/ч, нещо като луп-луп-луп. Като намаля или ускоря шума изчезва, явно резонанса му е при 40км/ч.Като са вдигнати гумите на крик няма абсолютно никакъв луфт в лагерите, колелата си се въртят гладко. Друго, което забелязах днес, е че лявата джанта от вътрешната страна е цялата в грес, предполагам от лагера, това нормално ли е защото от дясно няма нищо. Лагерите са SNR от Христо си ги поръчах както и главините. Пробвах да преместя задните гуми отпред да не би да е от гума, въпреки че са чисто нови, но нищо не се промени. Лагерите са набивани на преса както трябва да е, не с чук.Помагайте, че след дадени около 200лв пак да има нещо и ме дразни, от какво друго може да идва шума?Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар